Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Landsväg

Planet X RT58-S – Ny billig kolfiberacer

Planet X RT58-SBrittiska Planet X har under de senaste åren gjort sig ett namn genom billiga men stabila kolfiberramar. Med en aggressiv prissättning har man tagit marknadsandelar i både hemlandet och på kontinenten. Sedan i höstas finns man också på den svenska marknaden genom en argentur driven av triathleten Luke Dragstra. Man har ännu ingen egen hemsida utan hänvisar till den brittiska sidan samt den svenska Facebook-gruppen.

Den nya Planet X RT58-S riktar in sig på gruppen cyklister som vill ha ”en snabb cykel men inte en racer”. Med en ramvikt under kilot och en totalvikt på nätta 7,2 kg visar Planet X att det går att tillverka bra kolfibercyklar till en rimlig prislapp.

När man designat cykeln har man i geometrin tagit hänsyn till att många cyklister idag föredrar lite mer komfort än de cyklister som kör på World Tour, därför har du en något mer upprätt sittställning på RT58:an. Kedjestagen är lite längre, styrhuvudet lite högre, överröret är lite kortare och så vidare, men bara för det har man inte struntat i aerodynamiken vilket till exempel intern vajerdragning visar.
På komponentsidan hittar vi SRAM:s Force men det är möjligt vid beställningen att uppgradera till Red om du så önskar.

Annons

Vi har inte provkört RT58:an, men vi vet efter att ha provat andra kolfibercyklar från Planet X att du får riktigt mycket cykel för pengarna – just det pengarna – RT58-S går loss på endast £1500, vilket ger ett svenskt pris på strax under 16 000 kronor.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Fredagsunderhållning med Martyn Ashton

Close