Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Övrigt

Petzl Ultra Rush

Petzl RushPetzls Ultra-serie är gjord för dig som gillar tuffa tag. Såväl lamporna som batteriet är stora och rejäla och väger en hel del. Båda lamporna är väldigt stadiga och tål garanterat mer än en marksyning. Fästet till styret är ett extra tillbehör som du får betala 625 kronor till för. Då får du ett mycket stabilt fäste med dubbla spännen, något som behövs för att den tunga lampkroppen inte ska skaka. Tillsammans med fästet till styret följer också ett hölster till batteriet som monteras på ramen. Även hjälmfästet är extra tillbehör och kostar 300 kronor. För det får du en fästplatta samt två kardborreband som du kan spänna fast genom hjälmens ventilationshål. Vi rekommenderar fästet till styret eftersom de relativt tunga Ultra-lamporna tynger ner hjälmen i framkant och efter en timme i stökig terräng är tyngden klart påfrestande.

Ljusstyrkan kan regleras i fyra olika steg men även på det starkaste läget som ska ge 760 lumen tycker vi inte att den ger mer ljus än till exempel den betydligt billigare och smidigare Silvalampan.

Testen genomfördes under hösten 2014, och publicerades ursprungligen i Allt Om MTB 4:2014.

SPECIFIKATIONER
Vikt lampa: 170 gram
Vikt batteri: 288 gram
Brinntid maxeffekt: 4 timmar
Laddtid: 5,5 timmar

Annons

Petzl Rush_1

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.