Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
LandsvägPrylar

Peter Sagan kör med kläder från Borås

Det har hänt mycket på proffscyklisternas transfermarknad efter förra säsongen, inte minst upplöstes lagen Tinkoff och IAM Cycling. Den regerande världsmästaren Peter Sagan, som tidigare cyklade för Tinkoff, valde att gå över till laget BORA-hansgrohe som samtidigt passade på att ta steget till WorldTour-nivå.

De senaste två åren har svenska Craft varit klädsponsor till laget, och de meddelar idag att kontraktet förlängs över 2017.

“Vi har samarbetat med laget i två år och det har varit en fantastisk upplevelse”, säger Daniel Högling, Crafts Product & Marketing Director, i ett pressmeddelande. ”Det ska bli väldigt spännande att ta vårt samarbete till proffscyklingens högsta nivå, och självklart mycket roligt att få designa och tillverka världsmästartröjan.”

Det tyska laget grundades 2010 som ett UCI ProContinental-lag under namnet Team NetApp och senare BORA-ARGON 18. Vid starten av dess åttonde säsong har BORA-hansgrohe utvecklats till ett mycket starkt lag med några av världens bästa åkare, inklusive världsmästaren Peter Sagan och bergsspecialisten Rafal Majka som vann bergströjan i Tour de France 2016.

Annons

”I stort sett allt har förändrats för oss inför säsongen 2017. Vi är dock mycket glada att vårt samarbeta med Craft fortsätter”, säger BORA-hansgrohes manager Ralph Denk. ”Vi är också glada och stolta över att ta steget upp till UCI WorldTour och att vi nu har en av cykelvärldens största stjärnor – Peter Sagan – i laget. Jag är helt övertygad om att vi är redo för detta nya äventyr.”

Craft kommer att förseåkarna i BORA-hansgrohe med tränings- och tävlingskläder, underkläder, tillbehör samt plagg för återhämtning och avslappning. Samarbetet innebär också att laget kommer vara tätt involverade och ha en viktig roll i Crafts utveckling av nya, innovativa cykelplagg.

Läs mer: Veckans träningspass – Styrkefyror
Läs mer: Årets 5 mest lästa artiklar
Läs mer: Garmin släpper nya appar och fenix 5
Läs mer: Prylbloggens favoritsaker från 2016

Världsmästaren tycks nöjd med sin nya outfit. Foto: Craft
Världsmästaren tycks nöjd med sin nya outfit. Foto: Craft
BORA-hansgrohes ordinarie tävlingströja. Foto: Craft
BORA-hansgrohes ordinarie tävlingströja. Foto: Craft
Anton Persson
En maskin-teknologi-studerande, före detta orienterare som dagdrömmer om såväl singletracks som småvägar. Trots relativt få år i cykelvärlden har han inga problem att tycka till om vare sig strumplängd, styrlinda eller sadelväskor. Spenderar onyttigt mycket tid på Strava och har fler cyklar i vardagsrummet än vad flickvännen anser är försvarbart. Gillar du fikarundor och cykelkepsar har du hittat rätt!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.