Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Nyheter

På fredag rullar höghjulingarna i SWEDEN 3 DAYS

SWEDEN 3 DAYS, 2-4 JULI – INTERNATIONELL HÖGHJULINGSTÄVLING

Fredag 2 juli kl 18:30 VARVLOPP PÅ STURUP RACEWAY

Söndag 4 juli kl 13:30 UTHÅLLIGHETSLOPP PÅ BJÖRKA ÖVNINGSOMRÅDE (SJÖBO)

Foto: Urban Johnsson CK Wano

SWEDEN 3 DAYS är en internationell tävling för höghjulingar (cyklar med jättestort framhjul och pyttelitet bakhjul) som pågår i Skåne 2-4 juli. SWEDEN 3 DAYS innebär 4 race under 3 dagar (fredag-söndag).

Tävlingsledaren Per-Olof Kippel berättar att tävlingen drabbats hårt av olika länders ut- och inreseförbud men att man tidigt beslutade att anpassa och genomföra arrangemanget oavsett hur många deltagare som skulle kunna ta sig till Sverige i sommar. ”Vi har ju även haft 10 svenska höghjulingscyklister anmälda så alternativt hade det fått bli en ren svensk uppgörelse.” Nu blir det visst internationellt deltagande i tävlingen även om antalet cyklister utifrån reducerats under våren. 17 höghjulingscyklister står på startlinjen och att se 17 höghjulingar samtidigt är ingen vanlig syn (år 2021 är det nog enda gången detta sker någonstans i hela världen). ”Utan pandemi hade vi nog varit minst det dubbla men nu är läget som det är och vi är bara så otroligt glada att kunna genomföra detta”, fortsätter Per-Olof Kippel.

Ytterligare ett bakslag drabbade tävlingen förra veckan då Länsstyrelsen meddelade att man inte skulle bevilja tillstånd för race 1 och 3 (dessa körs på allmänna vägar). En pandemi ansågs inte som tillräcklig anledning för att ansökan inkommit för sent. Tävlingsledningen valde då att ställa om så att race 1 och race 3 utgår och istället ersätts av två träningar.

Annons

Race 2 och 4 genomförs enligt ursprungliga planer. Race 2 är ett varvlopp som körs på Sturup Raceway fredag kväll (kvalheat kl 18:30). Race 4 är ett uthållighetslopp över 2 timmar som körs på Björka Övningsfält utanför Sjöbo söndag em (start kl 13:30).

Per-Olof Kippel: ”Detta är två lopp med helt olika karaktär. Jag törs lova två fantastiska race. Sturup Raceway är verkligen byggd för fart. Avslutningen på Björka Övningsområde blir brutalt jobbig. Det blir underhållning i världsklass. Helt galet…”

Det var från början meningen att alla lopp skulle live streamas, men i och med Länsstyrelsens avslag har streamen ställts in. Enda möjligheten att följa loppen blir nu att se dessa på plats.

www.sweden3days.se

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.