Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Nyheter

Olausson nöjd efter World Tour-debuten

91:a plats drygt elva minuter efter segraren. Men 19-åriga cykeltalangen Wilma Olausson från Billdal utanför Göteborg var ändå nöjd med sin debut i damernas World Tour i belgiska klassikern La Fléche Wallone.
– Tungt, kul och lärorikt. Så kan man sammanfatta mitt första World Tour-lopp, säger Wilma Olausson till vargardacycling.se
Svenskan fick inför årets säsong ett erbjudande att köra för etablerade Team Sunweb med flera meriterade elitåkare. Tanken var att Wilma skulle starta redan några av vårens första WWT-lopp – men det satte Coronapandemin stopp för.
– Nu dröjde premiären ett halvår till. Jag har verkligen sett fram emot att få köra med de allra bästa. Det är klart att det var skillnad mot andra tävlingar men jag är nöjd med min insats. Jag gjorde mitt jobb så länge jag orkade.
Världsmästarinnan Anna van der Breggen vann det drygt tolv mil långa loppet efter en spurtduell mot danskan Cecilie Uttrup Ludwig. Hanna Nilsson slutade på 36:e plats.

Annons
Wilma Olausson har fått göra debut i World Tour.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Dags för Enduro-SM i Isaberg

Close