Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
LandsvägPrylar

Olagligt snabb konceptcykel

Hur ska en cykel egentligen se ut? UCI har tämligen strikta regler för detta, och ibland kan de kännas hopplöst utdaterade i förhållande till den teknik som vi har tillgång till idag. En som är besviken över detta är Robert Egger, ingenjör och kreativt ansvarig på Specialized. Kanske hörde han Judast Priests klassiker “Breaking the law” spelas på radion och blev inspirerad, för det är precis vad han har gjort. Prototypen som han har skapat får nog de flesta att hoppa till.

“Cykeln” fUCI har ett enormt bakhjul på 33,3 tum, en liten elektrisk motor, en konsol för smartphones/GPS, ett aerodynamiskt vindskydd, skivbromsar, stora paneler som ska minska luftmotståndet… Kort och gott allt man inte får ha! Officiellt uttalas namnet “Eff You See Eye” men vi tror nog att det där f:et står för något annat…

Även om den här cykeln med allra största sannolikhet aldrig kommer få köras i tävlingssammanhang fick Egger i alla fall släppa lös sin kreativitet!

Annons

https://www.youtube.com/watch?v=haANJboHZgI

Tags : specialized
Anton Persson
En maskin-teknologi-studerande, före detta orienterare som dagdrömmer om såväl singletracks som småvägar. Trots relativt få år i cykelvärlden har han inga problem att tycka till om vare sig strumplängd, styrlinda eller sadelväskor. Spenderar onyttigt mycket tid på Strava och har fler cyklar i vardagsrummet än vad flickvännen anser är försvarbart. Gillar du fikarundor och cykelkepsar har du hittat rätt!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.