Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Landsväg

Nytt träningsupplägg för Concordia Riwal

Kontinentallaget Concordia Försäkring Riwal ligger just nu på träningsläger i Sydspanien.

Nytt för träningslägret är att varje cykel har utrustats med en wattmätare som har gett möjligheten att ge varje enskild cyklist en personlig träningsplan som utgår från den enskilda cyklistens aktuella kapacitet och fysik. Tack vare det kan man få ut maximalt utbyte av träningslägret.

”De första dagarna av lägret har vi tränat på lite olika scenarion vilket kulminerade i en liten interntävling uppför ett berg på en 8 km lång väg med individuell start. Här visade Martin Mortensen stor styrka och tog hem segern i den lilla tävlingen som egentligen var en test för att definiera vilken effekt han skall använda under träning”, berättar sportchefen Allan Johansen.
Helt nytt för i år är att samtliga cyklister är utrustade med avancerad elektronik, bland annat wattmätare. Det betyder att sportchefen i samråd med den enskilda ryttaren kan anpassa träningen på ett mycket mer målinriktat sätt. Det är ett verktyg som helt klart kommer att optimera träningen och därmed öka måluppfyllelsen.

Annons
En bild från ett av träningspassen i Sydspanien. Vi ser Martin Mortensen dra klungan tillsammans med Nikola Aistrup med Mikkel Mortensen, Lars Andersson, Lucas Persson och Mats Andersson lång framme.
En bild från ett av träningspassen i Sydspanien. Vi ser Martin Mortensen dra klungan tillsammans med Nikola Aistrup med Mikkel Mortensen, Lars Andersson, Lucas Persson och Mats Andersson lång framme.

”Så här halvvägs in på lägret kan vi konstatera att införandet av wattmätare har betytt väldigt mycket för den enskilda cyklistens insats under lägret. Då effekten som varje cyklist kan utveckla skiljer sig från individ till individ handlar det bara om att prestera utifrån de personliga målen. Det har haft stor betydelse för alla i laget och det lovar gott inför framtiden”, avslutar Allan Johansen.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.