Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Nyheter

Nytt svenskt 3-dagars etapplopp i sommar – på höghjuling!

Foto: Jens Nordström

Till sommaren (26-28 juni) avgörs för första gången i modern tid i Sverige en tävling för höghjulingar – SWEDEN 3 DAYS. Cyklister från hela Europa kommer till Skåne för att under tre dagar köra fyra olika lopp på fyra olika platser. För att ställa upp i och genomföra ett race med höghjulingar krävs både mod, koncentration och fysik. Att tävla tre dagar i rad blir dessutom en ny erfarenhet för samtliga deltagare, då ett ”etapplopp” för höghjulingar troligtvis aldrig tidigare genomförts. Åtminstone inte sedan de här cyklarnas storhetstid i slutet av 1800-talet. Men sommaren 2020 är det alltså dags! SWEDEN 3 DAYS kommer att ha Ystad som bas. Arrangör är sweden3days med stöd av HÖK (Höghjulingsklubben) och lokala cykelklubbar.

Arrangören räknar med att etapp 2 (som körs i Lunds centrum) och etapp 3 (som körs i Ystad) blir de stora publikfesterna. Tävlingen kommer att livestreamas med engelsk kommentator.

Annons

Mer information finns på loppets hemsida: www.sweden3days.se

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
14 feb arrangerar Svensk Cykling Vintercyklingens Dag

Close