Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
MTBÖvrigt

Nya kamerafästen från Joby och GorillaPod

ActionClampGorillapArm

Nya fästen hjälper dig skapa nya coola inspelningsvinklar i dina actionfilmer.

Joby är företaget bakom de mångsidiga GorillaPod stativen som hjälper dig att placera din kamera på helt nya platser. Nu har företaget kommit med två helt nya fästen för dig som gillar action, och framför allt filma action. Båda fästena utgår från ett skruvtvingliknande fäste som du kan spänna fast på till exempel en skiva, rör, räcke eller något annat som är max 45 mm tjockt. Fästet sitter sedan fast riktigt hårt med hjälp av de gummerade ytorna. Därefter skiljer det sig lite mellan paketen. Det ena innehåller en GorillaPod Arm som är 11 cm lång och gjord av totalt 5 kulleder som går att vrida oberoende av varandra. Precis som övriga GorillaPod armar känns den stabil och håller utan problem kvar en normal actionkamera. Den andra och betydligt billigare paketet innehåller en 10 cm lång arm med en kulled i vardera änden som båda låses med en gemensam skruv. När lederna är låsta sitter de stenhårt och i lossat läge är de lagom tröga att justera utan att glida runt.

Annons

Fästena är stabila så länge de sitter fast på något som inte rör sig, men vi testade fästena på styret på vår MTB, vilket gav en ganska skakig upplevelse. Det cirka 10 cm långa fästet skapar en hävarm som gungar rätt friskt på styret. Vill du filma dina hopp eller passager ut läckra fasta vinklar är fästena utmärkta, men funderar du på att montera kameran på cykeln är detta inte rätt val.

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
Äntligen en distributör av Campagnolo i Sverige

Close