Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
Landsväg

Ny VD rakt in i hetluften

vättern_vdFör drygt en vecka sedan tog Gunilla Brynell över vd-stolen för världens största motionslopp på cykel – Vätternrundan. Det blev ett kliv rakt in i hetluften. Om två veckor startar cykelfesten som varje år lockar 80 000 personer till Motala.

Om bara en vecka drar den stora cykelfesten runt Vättern igång, en folkfest som inleds med Minivättern och återinvigning av mountainbike-loppet MTB-Vättern på fredagen den 10 juni. Den 11 och 12 juni går Tjejvättern och Halvvättern.

Veckan efter, den 17-18 juni, är det dags för nästa stora utmaning för cyklister från sammanlagt 55 länder. Över 20 000 cyklister är anmälda till Vätternrundan, världens största cykelmotionslopp med start och mål i Motala.

Efter ett par veckor som vd har Gunilla Brynell fullt fokus på kommande cykellopp. Men hon funderar också på hur Vätternrundan och övriga lopp kan utvecklas.

”En bidragande orsak till Vätternrundans framgångar är att man har bevarat själen i de olika loppen och utvecklat arrangemanget utifrån det. I år är nyheten MTB-loppet som kommer tillbaka efter några år. En annan nyhet är att vi utökat möjligheten för lokala företag att sälja sina produkter i start- och målområdet”, berättar hon.

Samarbetet med det lokala näringslivet har också lett till två stora after-bike-fester för cyklister och motalabor. Efter Tjejvättern blir det Ladies Afterbike på lördagskvällen med liveband och DJ`s. När cyklisterna startar i Vätternrundan under fredagskvällen spelar Sverige sin andra EM-match mot Italien, en match som visas på storbilds-tv på Stora torget. Och efter Vätternrundan är det after bike för både cyklister, motalabor och tillresta.

”Våra lopp lockar sammanlagt runt 80 000 personer. I år satsar vi extra på det ska hända mer före och efter loppen för cyklister, medföljande och publik. Och för alla skapar vi en stor fest av den här underbara veckan. Det gör vi i samarbete med det lokala näringslivet.”

”Jag har själv cyklat sex Vätternrundor. Att se och höra publiken runt banan och i start- och målområdet ger alla som cyklar en riktig kick”, säger Gunilla Brynell.

Annons

Vätternrundan är inte bara ett av de största årliga arrangemangen runt Vättern. För föreningarna runt Vättern, som på olika sätt hjälper till med loppen, är det också en viktig inkomstkälla.

”Varje krona som vi får in i överskott går tillbaka till idrotten, det är ungefär 6-7 miljoner kronor varje år”, säger hon.

 

 

 

 

 

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
Test: Thule Chariot CX1

Close