Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
MTB tävlingsnyheter

Ny teknik testas för att livesända helgens cupavslutning i MTB XC

Emil Lindgren, Serneke Allebike CK, leder den totala SWE-cupen före klubbkompisen Michael Olsson. Foto: Niklas Wallner
Emil Lindgren, Serneke Allebike CK, leder den totala SWE-cupen före klubbkompisen Michael Olsson. Cupavslutningen kommer kunna följas online.          Foto: Niklas Wallner

När den sista och avgörande SWE Cup-tävlingen i MTB genomförs på Frösön till helgen, går loppen att följa online. Den 30 september sänder Svenska Cykelförbundet tillsammans med Streamify alla lopp från cupavslutningen. 

Tack vare en ny och kostnadseffektiv tekniklösning får tittarna möjlighet att både följa huvudsändningen, men också välja själva vilken kameraposition de vill se och därmed kunna följa en specifik åkare under större delen av loppet.

– Vi vet att intresset för MTB och cykeltävlingar i allmänhet är stort i Sverige och har under en längre tid sökt ett kostnadseffektivt sätt att producera och sända cykellopp. Nu är vi glada att kunna erbjuda flera tävlingar online, inte bara elitloppen, via ett nytt samarbete med Streamify, säger Anders Bromée, marknadschef och tävlingsansvarig på Svenska Cykelförbundet.

Tävlingarna genomförs på Frösö Park, strax utanför Östersund (gamla F4-området). Totalt omfattar tävlingarna 19 olika klasser, varav två sportklasser för deltagare på motionärsnivå. Sändningarna kommer att vara gratis och de kommer att kunna följas på scf.se med start kl. 09:30 på lördag, 30 september.

– SCF sökte en kostnadseffektiv lösning för att så många som möjligt ska ha möjlighet att följa deras tävlingar i de digitala kanalerna och då är det fantastiskt roligt att de valde oss som samarbetspartner. Vi är övertygande om att vår lösning kommer kunna hjälpa många andra idrottsförbund, idrottslag och cuper att nå ut till alla dem som vill följa en match eller tävling men som inte har möjlighet att vara på plats, säger Johan Klitkou VD Streamify.

live-sändningen hittar ni på scf.se

Annons

Om SWE Cup avslutningen

SWE Cup-ledaren Emil Lindgren kommer för att både försöka hämta hem cupsegern och testköra tävlingsbanorna inför SM nästa år, som alltså går på samma bana. Tävlingarna genomförs på Frösö Park (gamla F4-området) i Östersund. Med oslagbar utsikt över Oviksfjällen och Storsjön kommer de tävlande att kunna testa ny cykelmark på nylagda banor. Start och mål kommer att ligga vid Quality Hotel Frösö Park och gå längs varierade stigar med ordentliga utmaningar. Publikområdet kring Frösö Park är väl lämpat och kommer att anpassas för att bjuda in till en rejäl cykelfest. Cupavslutning för SCF Ungdom och Mastercup MTB genomförs också. Totalt omfattar tävlingarna 19 olika klasser, varav tre sportklasser där deltagare på motionärsnivå tävlar.

– Efter fjärde deltävlingen och inför cupavslutningen är det Emil Lindgren, Serneke Allebike CK, som leder cupen före klubbkompisen Michael Olsson, med samma cuppoäng (300 p var). Det kan bli en spännande fight om totalsegern om båda två deltar på Frösön. På damsidan är ställningen minst lika rafflande med Alexandra Engen, GhostFactory Racing Team som leder med 300 poäng. Alina Johansson, Mjölby CK ligger tätt efter med 287 p, säger Mattias Swelander, Tävlingsledare, Frösö IF.

 

Tags : scf

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Går du i hjälmtankar?

Close