Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Nyheter

Ny satsning från Svenska Cykelförbundet på Enduro, Downhill, 4X och Pumptrack

En ny plattform för svensk tävlingscykling med fokus på utförsdiscipliner har skapats – www.swemtbgravity.se “Målet är att skapa ett nav för nationell tävlings- och landslagsverksamhet i utförsdisciplinerna Enduro, Downhill, 4X och Pumptrack”, säger Adrian Hörnqvist, Förbundskapten för SWE MTB GRAVITY

Förbundskaptenen Adrian Hörnqvist

 – Vi är jätteglada att vi kunnat bygga upp detta och förhoppningen är att det ska utveckla våra cykeldiscipliner både i nationell bredd och internationell elit. Nyheter för i år blir att vi kommer ha en Swe Cup i Enduro som riktar sig både till motionärer och elitsatsande cyklister, samt både nya och återkommande arrangörer av Svenska Mästerskapen i våra olika discipliner. Så nu håller vi tummarna att pandemin går åt rätt håll så att vi kan komma igång med tävlingsverksamheten, säger Adrian Hörnqvist.

SWE Cup i Enduro kommer bestå av sex deltävlingar inklusive Svenska mästerskapen.

Tävlingarna kommer vara utspridda i landet och målsättningen är att alla arrangemang ska hålla hög kvalitet och bjuda på rolig och utmanande cykling för våra cyklister. Det är intressant att vi också får in flera nya arrangörer som inte tidigare har genomfört arrangemang. Här är vi extra glada att Ulricehamn och Arvika vill arrangera tävlingar.
Utöver SWE Cup och Svenska mästerskapen i Enduro är målet att minst två till mästerskap ska genomföras, SM i Downhill och i Pumptrack. Utöver nationell tävlingsverksamhet står även landslagsverksamheten inför ett spännande år. Om världsläget tillåter kommer vi såklart finnas på plats på internationella tävlingar och mästerskap med våra duktiga cyklister, men det finns även planer för ett par träningsläger utomlands och ett antal träningsträffar hemmavid, avslutar Adrian Hörnqvist, förbundskapten SWE MTB GRAVITY.

Annons

Prel tävlingsschema för 2021
5-6 juni            Arvika – SWE CUP Enduro
7-8 juli              Åre – SWE CUP Enduro
15-16 juli         Järvsö – SWE CUP Enduro SM
17 juli               Järvsö – Pumptrack SM
21-22 aug        Åre – SM i Downhill
28-29 aug        Ulricehamn – SWE CUP Enduro
18-19 sep        Falun – SWE CUP Enduro
9-10 okt           Isaberg – SWE CUP Enduro

Mer info: www.swemtbgravity.se

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Tempo-SM avgörs i småländska Lekeryd i dagarna tre

Close