Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Nyheter

Ny Panoramaled i Lofsdalen gör fjället tillgängligt för alla

Lofsdalen Fjällpark MTB är aktivitetsområdet på 800 meters höjd där det just nu byggs stigcykelleder i olika svårighetsgrader. Signaturleden Panoramaleden på 2,1 kilometer är en multiled för cykling och vandring. Leden öppnar upp fjället för alla, även de mindre cyklisterna. 

Panoramaleden är närmare två meter bred för att ta hänsyn till att rullstolar, balanscyklar och barnvagnar ska få plats. På ett enkelt sätt kan hela familjen ta sig ut på fjället. Leden startar vid Hovärksparkeringen med närhet till flera stugområden. Leden slingrar sig mellan skogsterräng och kalfjäll och ger en “flowig” känsla påväg upp till “hjärtat” av fjällparken som erbjuder grillplats och vindskydd – med milsvidd utsikt.

– Med Panoramaleden satsar på att göra fjället tillgängligt för alla. Vi har en unik placering på Lofsdalen Fjällpark MTB – där lederna är flacka och enkelt kan nås från den närliggande parkeringen. Panoramaleden är “ledernas led” och vi är väldigt stolta över att kunna samla så många olika gäster på den, säger Helena Fjellgren, Projektledare, Vision Lofsdalen.

Annons

Panoramaleden öppnas 25 juni 2021. Alla restauranger i byn är tillgänglighetsanpassade såväl som boendena, på bland annat Fjällterrassen.

Lofsdalen Fjällpark MTB byggs inom ramen för projektet Vision Lofsdalen. Lofsdalsfjällens turistnäring ekonomiska förening är en företagarföreningen vars syfte är att driva projekt för Lofsdalens fortsatta destinationsutveckling. Projektet Vision Lofsdalen drivs av föreningen och medfinansieras av EU och Region Jämtland Härjedalen.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.