Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
LandsvägPrylar

Ny cykel: ROSE PRO SL Disc

Rose Pro SL Disc Ny

Om man gillar prisvärda, tyska landsvägscyklar med skivbroms har januari varit en bra månad.

Nyss släppte Canyon nyheten om att i princip hela deras sortiment kommer att finnas med skivbromsar, och nu kommer Rose med den nya modellen PRO SL Disc. Den är baserad på instegsmodellen PRO SL, som har aluminiumram och kolfibergaffel, men är alltså nu anpassad för skivbromsar.

Annons

“Vi tror att skivbromsar på landsväg är här för att stanna, och tyckte att det var dags att göra en modell som man kan välja som första cykel till ett attraktivt pris”, säger Mikael Kippilä som ansvarar för Roses showroom i Sverige.

PRO SL Disc kommer att vara en så kallad “Bike Now”-modell vilket innebär att man inte själv kan välja komponenterna, men å andra sidan blir leveranstiderna kortare. De första exemplaren beräknas finnas tillgängliga från början av april, med pris från 11 900 kr. Vill du läsa mer om cykeln kan du göra det här.

Läs mer: Vi testar skivbromsade landsvägscyklar
Läs mer: Canyon släpper nya skivbromscyklar
Läs mer: Rose öppnar showroom i Sverige
Läs mer: VILL HA: Rose X-Lite Team 8800
Läs mer: Test: Rose Xeon DX 2000

Tags : canyonrose
Anton Persson
En maskin-teknologi-studerande, före detta orienterare som dagdrömmer om såväl singletracks som småvägar. Trots relativt få år i cykelvärlden har han inga problem att tycka till om vare sig strumplängd, styrlinda eller sadelväskor. Spenderar onyttigt mycket tid på Strava och har fler cyklar i vardagsrummet än vad flickvännen anser är försvarbart. Gillar du fikarundor och cykelkepsar har du hittat rätt!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Så röstar du gratis på Idrottsgalan

Close