Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
Kost, kropp och själ

Ny amerikansk sportdryck på svenska marknaden

Tailwind NutritionAntalet sportdrycker på marknaden ökar för varje veckan och vi har testat en av nykomlingarna, nämligen amerikanska Tailwind Nutrition Endurance Fuel.

Tailwind Nutrition är ett relativt litet företag från USA som upplevde att både de själva och deras vänner fick problem med magen, elektrolytobalans och för lite energi när de använde ”vanliga” sportdrycker. Det hela började egentligen med magproblem under längre lopp som Leadville 100, Paris-Brest-Paris och liknande lopp som tog över 24 timmar. Efter en del laborerande och testande under bland annat Leadville 100 lanserades till slut Endurance Fuel som nu alltså också nått ut på den svenska marknaden.

Drycken distribueras i pulverform och blandas med vatten. Det löser sig snabbt och bildar inga klumpar.  Drycken finns i flera smaker, bland annat Lemon, Berry och Mandarin Orange, men vi valde att testa den icke smaksatta Naked Unflavored. Smaken kan beskrivas som relativt mjuk och rund. Jag får lite känsla av klassiska Pripps Energy, så känner nog många igen sig. Personligen upplever jag den som frisk och törstsläckande utan att kännas allt för söt.

Eftersom den blandas med vatten är den enkel att ta med i drickaflaskan och man slipper krångla med gel- eller barspaket för att fylla på med extra energi.

Innehållsmässigt består drycken av snabba sockerarter som dextros och sackaros som snabbt ger dig extra energi. Utöver själva energin (läs sockret) innehåller drycken också ett flertal mineraler och salter som havssalt, kalium, kalcium och magnesium. ”Vi har i princip brutit ner innehållet i svett och hällt tillbaka det i vår dryck”, förklarar Jenny Vierling på Tailwind. ”Utvecklarna bakom Endurance Fuel har en bakgrund inom uthållighetsidrott och smak och konsistens har varit en viktig faktor under utvecklingen”, fortsätter hon.

Annons

Energivärdet per portion om 27 gram pulver (375 ml färdig dryck) är 100 kcal, vilket får anses vara relativt högt om man tänker på att man normalt anser att magen klarar av att ta upp cirka 300 kcal/timme. Vi har bara testat drycken under kortare träningspass, men upplever att den fyller sitt syfte och smakar gott och fungerar törstsläckande.

Pulvret säljs i tre olika storleksförpackningar och kostar mellan 7,50 till 8 kronor per 375 ml portion.

Enklast beställer du direkt från den svenska distributören på www.tailwindnutrition.se

1 kommentar

  1. Jag har sedan en tid använt Tailwind vid både kortare och längre pass på cykel och tycker det fungerar alldeles utmärkt. Andra sportdrycker jag använt har jag upplevt som svårdruckna när jag blandat dem enligt tillverkarnas rekommendationer. Resultatet har då blivit att jag inte fått i mig tillräckligt med vätska. När jag försökt att späda med extra vatten har konsekvensen i stället blivit att jag inte tillfört tillräckligt med ny energi.
    Efter övergången till Tailwind har jag inga problem att få i mig det jag behöver under passen. Min upplevelse, rätt eller fel, är att orken räcker längre och att jag mår mycket bättre efter träningen än tidigare. Det räcker för mig och jag kan verkligen rekommendera den här produkten.

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
Stark öppning av Jonas Ahlstrand i Frankrike

Close