Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
Prylar

Nu kommer effektmätaren i skosulan

RPM2 är en sula som du lägger i skon och som ger dig feedback på hur mycket effekt du generera.
RPM2 är en sula som du lägger i skon och som ger dig feedback på hur mycket effekt du generera.

Det dyker upp fler och fler effektmätare som ska hjälpa dig att hålla koll på hur hårt du tränar och kör på tävling. Senast ut är ett amerikanskt företag som tillverkar medicinsk utrusning som tagit fram en sulbaserad effektmätare som man kallar för RPM2.

”Vi har sett en unik nisch för en produkt som kan hjälpa idrottare för att optimera sin prestation”, säger Johnny Ross som är VD för företaget i en pressrelease. ”Genom analyser av trycket mot sulan och distributionen av kraften kan vi använda vår teknik för att minska risken för skador och uttröttade muskler”, fortsätter han.

RPM2 kan mäta trycket i fyra punkter under foten på varje sula vilket ger information om fördelningen mellan höger och vänster fot samt totalt effekt.

Det intressanta med RPM2 är att företaget skriver att sulan även ska fungera för löpare, vilket i så fall skulle vara en revolution för löpare eftersom någon liknande produkt inte funnits tidigare.

Annons

RPM2 kan kommunicera med både ANT+ och Bluetooth vilket gör den kompatibel med de flesta cykeldatorer och mobiltelefoner med stöd för effektmätning.

Prislappen beräknas hamna på 629 US-dollar, så med svenska importskatt och moms får man nog vara beredd att betala upp emot 10 000 kronor för dem ifall de kommer till Sverige.

2 kommentarer

  1. Jag undrar vad som händer om man trampar i en vatten pöl? Hur mycket fukt tål dessa sulor? Finns det någon garanti?

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
Hammarö Tredagars byter namn och flyttar

Close