Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
LandsvägPrylar

Notis: Liv lanserar ny aerohoj – EnviLiv Advanced Pro Disc

Såvitt vi vet var Liv de första i världen att lansera en aeroracer som riktade sig specifikt till kvinnor, genom Liv Envie som vi testade för ett par år sedan. Nu har de lanserat en ny aeroracer med skivbroms, vilken går under namnet EnviLiv Advanced Pro Disc. Liv ingår ju i samma organisation som Giant men riktar sig helt mot kvinnor, så vi känner igen mycket lösningar från deras skivbromsade aeoracer Propel Disc. Som exempelvis en imponerande integrerad cockpit med dold vajerdragning som dyker upp redan på den enklaste modellen, inte bara på toppmodellerna.

Hjärtat i cykeln dock är såklart ramen, vars geometri bygger på tusentals insamlade mätvärden av typiska kroppsproportioner, muskelstyrka och rörelsemönster hos kvinnliga cyklister. Att det är mer som skiljer cykeln från Propelen än bara geometrin kan man också se, om man exempelvis studerar formerna kring styrhuvudet.

Utöver detta har man givetvis också mer klassisk anpassning för att göra cykeln så snabb och bekväm som möjligt för Livs cyklister, som andra dimensioner på reach och drop i cockpiten, eller att modellen med 105 har de nya mindre reglagen.

Annons

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Racertest: CANNONDALE CAAD12 ULTEGRA

Close