Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Nyheter

Norrmannen Alexander Kristoff var centimeter från VM-guldet, men han ångrar ingenting

Norrmannen Alexander Kristoff var en hårsmån ifrån att vinna VM-titeln på hemmaplan i Bergen tidigare i år. Slovaken Peter Sagan drog det längsta strået efter en rafflande spurtduell, det betydde också tredje raka VM-guldet för honom. Kristoff säger att han har gått igenom tävlingen tusentals gånger i huvudet, men att han inte ångrar något. Flytten till nya teamet UAE Team Emirates hoppas han ska bli ett lyft för karriären. ”Den här förändringen kommer hjälpa mig att återgå till att vinna viktiga tävlingar”, berättar han för Cyclingnews.com.

800px-Alexander_Kristoff
Photo: Jarvin

”Jag tror inte att jag gjorde några misstag. Jag missade ingenting, men Sagan var före. Han har vunnit världsmästerskapet tre år i rad, vilket aldrig har inträffat tidigare, det betyder att han är starkast i världen”, säger Kristoff.

Han har sedan en tid tillbaka njutit av säsongsvila, men har kommit igång med förberedelseträning i gymmet för kommande säsong och har planerat in träning i hett klimat mot slutet av året.

Annons

Norrmannen, som tänker göra säsongsdebut i Dubai nästa år, hoppas på att behålla den europeiska mästartiteln som han vann i Herning tidigare i år. Han tror på att övergången till UAE Team Emirates, som blev klar i augusti tidigare i år efter överläggningar under Tour de France, ska hjälpa honom.

”Efter så många år kände jag att det var dags för en förändring. Visst kommer jag att ha nya drivkrafter, och jag kommer att behöva plocka fram ännu bättre prestationer. Den här förändringen kommer hjälpa mig att återgå till att vinna viktiga tävlingar. Också att ha nya lagkamrater, nytt folk runtomkring mig, kommer att vara en viktig stimulans. Självklart är det en stor förändring, men jag är säker på att jag kommer till ett lag bestående av starka cyklister, vi kommer att vara konkurrenskraftiga i alla terränger”, berättar Kristoff till Cyclingnews.com.
 

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
UPPVÄRMNINGSDILEMMA

Close