Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Tävlingsnytt landsväg

Mer grus för världseliten i Vårgårda

Ny krävande banprofil och en femtedel av det nära 15 mil långa loppet på grusväg. Vårgårdas linjelopp på söndag blir ett av de tuffaste på cykeldamernas World Tour.

– Det är ett önskemål från elitåkarna att racen ska bli tuffare och mer krävande. De vill ha mer utmaningar och jag tror att vi kan motsvara de förväntningarna, säger Hans Jönsson ordförande i Vårgårda CK.
De 29 kilometer grusväg som ska trampas på banan i och runt Vårgårda innehåller bland annat två rejäla uppförskörningar, varav en med 17 procents stigning.
Martin Vestby, tidigare förbundskapten för det svenska landslaget och nu sportdirektör för framgångsrika proffsstallet Mitchelton-Scott har varit med och tagit fram delar av förändringsförslagen.
– Vi tror att ändringarna kommer att motivera till ännu mer offensiv körning, tror Hans Jönsson.
Samtliga av de högsta rankade lagen på världstouren har anmält sin ankomst till Vårgårda. På startlinjen finns bland annat regerande världs- och olympiamästarinnan Anna van der Breggen,  flerfaldiga VM-ettan och fjolårssegraren Marianne Vos och nyblivna europamästarinnan Amy Pieters.
Loppet direktsänds i SVT den 18 augusti. Dagen innan direktsänder SVT också lagtempot som ingår World Tour. Tävlingen körs mellan Vårgårda och Herrljunga och har i år kortats till 36 kilometer, bland annat med hänsyn till det tuffa linjeloppet på söndagen.

Annons
Marianne Vos finns på plats i Vårgårda för att försvara sin seger från i fjol, då hon tog sista kurvan som en formel 1-bil och redan där fick flera meter på resten av fältet. Foto: Christer Hedberg

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.