Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
LandsvägPrylar

Med nya Specialized S-Works Shiv Disc bonkar man inte i första taget

Specialized lanserar en ny och triathlon-specifik version av sin tempohoj Shiv, och man har inte varit rädda för att tänka utanför boxen! Reglerna är som bekant lite lösare inom triathlon än inom UCI-reglementet, och Specialized har gått all in för att göra cykeln både aerodynamisk och praktisk.

När vi säger praktisk menar vi dels att den faktiskt har en cockpit som går att fälla ihop för att kunna transportera den hyperintegrerade skapelsen, och dels att det finns en väldig massa inbyggd förvaring på cykeln. Dels ett förvaringsutrymme i diagonalröret där man exempelvis kan trycka ner 12 gels, men också att den stora spoilern som ska släppa luften på ett perfekt sätt bakom sadelröret dubblerar som vätskeblåsa. Här kan man hälla i 1,5 liter vätska, som man sedan får i sig via en integrerad slang som tittar fram uppe vid styret.

Det mest slående på cykeln är nog däremot ändå gaffeln, som är en synnerligen o-ortodox dubbelkronad historia vilken bland annat ska ge stora vinster i sidvind.

Annons

Det är såklart ingen slump att cykeln dyker upp nu, för det är bara ett par dagar till triathlon-sportens stora högtidsstund Kona. Nya tri-Shiv anges spara en minut på cykeldelen av Kona i jämförelse med gamla versionen, men man får hosta upp en bra slant för att få tag på en av de 500 cyklarna. 14 tusen dollar är det amerikanska riktpriset, alltså en bit utanför den breda massans komfortzon.

Här har man lämpligen maten medan man flyger fram på Hawaii.
Cockpiten går alltså att vika in så att man kan transportera cykeln, vilket inte alltid är så enkelt med hyperintegrerade tempohojar.

 

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
TESTAT: ROSE COUNT SOLO 4

Close