Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
Tävlingsnytt landsväg

Ludvigsson orkade inte riktigt hela vägen runt Andalucien

Tobias_Ludvigsson_profiel-600x594
Tobias Ludvigsson låg 10 inför den avslutande etappen i Spanien. Men tekniskt strul och stumma ben i den sista stigningen satte stopp för en topp 10 placering.

Tävlingssäsongen för landsvägscyklisterna börjar så smått rulla igång och den föregående veckan och helgen har våra största hopp på herrsidan just nu, Tobias och Fredrik Ludvigsson, kört Vuelta a Andalucia, en klass 2.1 tävling på Europatouren.

Tobias inledde starkt och var under de tre första etapperna med in i den stora klungan in och inför det individuella tempoloppet i lördags låg han på samma tid som totalledaren. Tempoloppet gick också bra och Tobias körde in på en fin 10:e plats, 34 sekunder efter snabbaste cyklist och låg därmed på 10:e plats också totalt inför den avslutande etappen.

Under inledningen av den sista etappen fick Tobias problem med cykeln och fick därefter spendera en hel del energi på att ta sig tillbaka till huvudklungan, något som troligen straffade sig en den avslutande stigningen med målgång på toppen. Redan ett par kilometer in i klättringen fick Tobias släppa tätklungan och sedan rann tiden snabbt ifrån honom.

Tobias körde till slut in på en 50:e plats, 11.25 efter segrande spanjoren Alejandro Valverde, Team Movistar, som tog hem såväl etappen som totalsegern.

Annons

Lillebror Fredrik, som verkar vara tillbaka efter den otäcka olyckan för cirka en månad sedan, inledde också starkt och var med i den stora klungan på den första etappen, och spurtslog också brorsan när han körde in på 25:e plats. På de följande etapperna orkade han inte riktigt hänga med i tätklungan och låg efter fyra etapper drygt sex minuter efter på en 64:e plats totalt. Sista dagen slutade dock med en DNF och uppladdning inför kommande tävlingar.

 

 

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
Swimruntrenden fortsätter

Close