Lucka 7 – LEDande ljus från Bontrager

Julkalender 7 Dec 2014

Ion_700Söndagens lucka består i en laddningsbar lampa som du monterar på styret. Lampan väger endast 143 gram inklusive batteri och laddas med USB. Lampan fäst snabbt och enkelt med en gummisnoddslösning och sitter bra på styret.

Den funkar utmärkt för cykling på landsvägar och cykelbanor, och kan duga som ett nödlyse för att ta dig hem från skogen om din ordinarie lampa lägger ner.

Lampan laddas med USB på cirka fem timmar och lyser sedan med full effekt i drygt 1,5 timme. Full effekt innebär i det här fallet 700 lumen enligt tillverkaren. Behöver du inte lika mycket effekt finns det fyra ytterligare ljuslägen (inkl lågeffekt med starkare blinkningar och stroboskop) som ger dig betydligt längre brinntider.

En smart detalj är att sidan av reflektorn har två små orangefärgade fönster så att det också lyser lite åt sidorna, vilket gör det lättare att dels se att lampan faktiskt är tänd, men framför allt gör det dig synligare från sidan.

Bontrager Ion 700 Bicycling Light har ett rekommenderat pris på 999 kronor, men om du vill vinna en istället är det bara att svara på frågan nedan.

[contact-form-7 404 "Not Found"]

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.