Lucka 5 – Varma fötter från Norge

Julkalender 5 Dec 2014

sulorUnder Sweden Bike Expo träffade vi en norrman som arbetade för företaget Tempo AS i Norge, och som främst är kända i Sverige som distributörer av tillbehörsmärket SIDI. Men det var inte några SIDI-skor han ville visa oss, utan en riktigt smart nyhet. Nämligen Heat Feet. Ett par sulor med inbyggt batteri och värmeslingor.

Alla vet hur fruktansvärt det kan vara att cykla med kalla fötter, och skoöverdrag och vinterkängor i all ära… är det kallt så är det. Och det får till riktigt grova grejor för att hålla värmen i tårna. Kan du däremot tillsätta lite värme till fötterna blir saken en helt annan.

Sedan mässan har jag själv haft ett par värmesulor i mina pendlingsskor och vilket skillnad. Jag började fegt och körde med mina sommarskor med rätt tjocka skoöverdrag tillsammans med värmesulorna… oj att man kan bli så varm om fötterna… dagen efter blev det de tunna överdragen… fortfarande ordentligt varm… dag tre gick jag all in och cyklade en timme i 3 grader… i sommarskor. OK, nu får jag erkänna att det blev lite kyligt om tårna, värmen är mest i mitten och bakre delen av skon, men utan sulorna hade jag nog fått vänta en vecka innan känseln skulle kommit tillbaka. Nu använder jag sulorna i de flesta skor jag ska ha på mig är jag är ute, skridskor, arbetsskor, skidpjäxor osv.

laddningSulorna laddas med USB och i paketet som kostar strax under tusenlappen får du med en USB-laddare (liknande den till mobilen) samt en specialkabel med två kontakter, en till varje sula. Sulorna laddas på 3-4 timmar och ger dig sedan värme i skorna ungefär lika länge. Batteriet sitter inbyggt i sulan.

Sulorna vägar cirka 100 gram styck (210 gram för ett par i storlek M) och finns i storlekarna XS-L vilket motsvarar från 35-46. Man köper en sula som passar precis eller är lite stor och sedan klipper man bort överflödig sula till exakt passform. Det finns inga värmeslingor längst ut på sulan.

Läs mer om sulorna på distributörens hemsida www.tempoas.no

Vill du vinna ett par egna Heat Feet Heating Insoles är det bara att fylla i formuläret nedan.

[contact-form-7 404 "Not Found"]

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.