Lucka 3 – Starkt ljus från Bikeray

Julkalender 3 Dec 2014

Bikeray har under några år tagit fram några riktigt vassa pannlampor som från början var ämnade åt cyklister, men på senare år har även de ljuskrävande nattorienterarna upptäckt Bikerays vassa lampor, vilket gjort att marknaden breddats.

IV-EVO
Bikeray IV-EVO

I senaste numret av Allt Om MTB testade vi två av Bikerays lampor mot några av de tuffaste konkurrenterna. Vi imponerades framför allt av den mindre lampan IV-EVO som också fick vår utmärkelse ”Mest prisvärd”.

För inte mer än 1 649 kronor får du en lampa som enligt tillverkaren ger 1 500 lumen och inte väger mer än 130 gram. I alla fall så länge du bara räknar lamphuvudet. Batteripacken väger drygt det dubbla, men den fäster du enkelt på ramen eller stoppar i en ficka. Större är den inte. Batteriet tar cirka 4 timmar att ladda upp och brinner nästan lika länge på full effekt.

Bikeray Evo
Ljuset från Bikeray IV-EVO. Avståndet mellan konerna är 10 meter.
XCR
Bikeray XCR

Storebror till IV-EVO heter XCR och är herre på täppan i Bikerays utbud. Det är en lampa som ger hela 3 500 lumen vilket är fullt jämförbart med helljuset på de många standardbilar. Lamphuset väger 159 gram och batteriet 471 gram. Det är en vikt som ligger på gränsen till vad som är ok att montera på hjälmen och det känns att den sitter där. Batteriet monterar du däremot enkelt på ramen eller placerar det i en ficka. Båda lamporna fästs snabbt och lätt med en smidig gummisnoddslösning. Vid några tillfällen hade vi lite problem med denna vilket gjorde att lampan föll ner något när det skumpade väldigt mycket. Men ett snabbt handgrepp lyfte den enkelt på plats igen. Bikeray XCR kostar 2 995 kronor.

Bikeray XCR
Ljuset från Bikeray XCR

Vill du läsa mer om Bikerays lampor kikar du in på www.bikeraysverige.se

Tävlingen är avslutad.

Vinnare av XCR-lampan blev Jacob Andersson och IV-EVO-lampan vanns av Andreas Lindberg.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.