Lucka 2: En lätt hjälm från Bontrager

Julkalender 2 Dec 2014

Velocis_hjälmFrån amerikanska Bontrager, som är Treks tillbehörsmärke, kommer det ett riktigt lätt paket.

Velocis är Brontragers lättaste hjälm någonsin, och i storlek small väger den inte mer än 212 gram. Hjälmen har en stomme av komposit vilket ger den en förbättrad hållfasthet jämfört med tidigare modeller samtidigt som man kunnat förbättra ventilationen. Under året har bland annat Jens Voigt kört med Velocis på huvudet.

Ett vridspänne i nacken gör att du med bara en hand kan justera hjälmens passform, både vad det gäller höjd och omkrets.

Dessutom har hjälmen den mycket intressanta designdetaljen som man kallar NeoVisor. En liten skärm som enkelt monteras eller plockas av efter eget tycke. Men det är inte en plastskärm på klassiskt MTB-maner, utan en snygg tygskärm som ser ut precis som att du har en traditionell och helt stil-korrekt cykelkeps under hjälmen.

Bontrager Velocis är en riktigt lätt och grym hjälm som kostar 2 199 kronor. Tycker du att det är lite i saftigaste laget ska du också räkna in att Bontrager kostnadsfritt byter ut din hjälm om du skulle råka ut för en kollision under första året.

Tävlingen är avslutad och lycklig vinnare blev Erica Frykström.

3 kommentarer

Stian 2 Dec 2014

Har inte Jens slutat son proffs? 😉 Eller ångrade han sig kanske?

Svara
    Daniel Evaldsson 2 Dec 2014

    Jag har inte hört att han skulle ångrat sig ännu. Så ska man vara petig så skulle jag kanske skrivit lika snyggt som Jens och de andra proffsen kört i sommar. 🙂

    Svara
Stian 5 Dec 2014

Ja. Det var ju inte meningen att ”hacka” på er eller något sådant.
Om han nu ångrat sig och returnerat till cirkusen så vore ju det mest trevligt! 😉

Svara

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.