Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
HighlightsNyheter

Lucas Eriksson Svensk mästare på landsväg 2018 i herrelit

Lucas Eriksson, Motala AIF CK hade piggast ben under herrelitens linjelopp och får nu bära den svenska mästartröjan ett år framöver.
– Det var ett av de stora målen den här säsongen så det känns jätteskönt,  säger Lucas Eriksson efter vinsten.

Tolv varv på den 15,4 kilometer långa banan visade sig bli ett rejält test för den svenska herreliten. Av de lite drygt hundra cyklister som stod på startlinjen så gick endast 33 cyklister i mål.
Med två varv kvar på den tuffa banan drog Lucas i ett hårt tempo när man gick i Tarrabacken. Den ende som lyckades följa med i hans tempo var Tobias Ludvigsson, HVR 16, och de två cyklisterna körde tillsammans på avslutningsvarven. Sedan blev det en spurtuppgörelse mot mål där Maifracing-cyklisten Lucas var den starkaste av de två. Trea i loppet kom Gustav Höög som också tävlar för HVR 16.
– Jag är jättenöjd, jag kände mig lite trött ett tag men det gick ju bra till slut, sa Lucas Eriksson efter mål.

Även sportdirektören Mats Höllgren i hårdsatsande Maifracing som Lucas kör för var naturligtvis nöjd:

– Helt enligt vår plan, alla har gjort ett gediget jobb. Vi har jobbat hårt och planerat för detta i en månad, så det känns väldigt bra för oss alla som är involverade i laget och MAIF CK:s satsning, säger Mats och berättar:
– När vi var här för att köra banan för några veckor sedan så stod Lucas nästan upp och sa glatt att de fick vara bra, konkurenterna, om de skulle köra ifrån honom när han såg Tarrabacken första gången. Det känns jätteskönt det här SM-guldet!

Resultat:

Herrelit: 
1a. Lucas Eriksson, Motala AIF CK

2a. Tobias Ludvigsson, CK HVR16

3a. Gustav Höög, CK HVR16

Det delades även ut medaljer i damjuniorklassen där Julia Borgström, Höllviken CK var starkast och tog hem guldet före Saga Molin, Varbergs MTB och Ellen Stålberg, Höllviken CK.

Annons

– Sjukt häftigt, visste att jag hade bra chans på tempot men det här är lite över förväntan. Kommer ta ett tag att förstå, säger Julia Borgström, Höllviken CK.

Julia Borgström, Höllviken CK som tidigare under veckan tog hem segern på tempot lämnar därmed Bålstad med dubbla junior SM-guld.

Damjunior: 

1a. Julia Borgström, Höllviken CK

2a. Saga Molin, Varbergs MTB

3a. Ellen Stålberg, Höllviken CK

Komplett resultatlista hittar du här.

Med detta sätter vi punkt för Cykel-SM landsväg 2018 som blev ett av de större evenemang på länge då samtliga tävlingsklasser samlades i Båstad och Torekov under midsommarveckan. Förutom att senior- och junior gjort upp om medaljer och mästartröjor har även upp emot 100 svenska mästare i klasserna ungdom, masters och paracykel korats.

1 kommentar

  1. Synd bara att just denna model endast finns för personer under 191!.
    Hur kommer det sig?.
    Så man får väl titta på ett annat märke istället.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Emilia Fahlin Svensk mästare på landsväg 2018

Close