Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Tävlingsnytt landsväg

Lucas Eriksson dubbel guldmedaljör

Lucas Eriksson fixade på tisdagen sitt andra SM-guld på tre dagar när han vann kortbane-SM i Malmö. Foto: Micke Fransson/teambild.se

Det blev ytterligare ett SM-guld till Lucas Eriksson och hans svenska klubb Maifracing när SM i kortbana  kördes på Malmös gator på tisdagen. I söndags försvarade Lucas sitt SM-guld i linjelopp så på tre dagar har han vunnit två SM-guld i cykel.

Lucas Eriksson gick i utbrytning en bit in loppet ihop med Richard Larsén i Ryska Posten Racing Team, och de två lyckades få någon minut tillgodo på de jagande cyklisterna. Till sin hjälp hade Lucas lagkompisarna i Maifracing som såg till att plocka ned varje försök till attack av cyklisterna i klungan. När det så på slutvarven blev en vurpa bland de jagande cyklisterna så var saken klar att tätkampen skulle stå mellan Larsén och Eriksson på sista varvet, och där visade Lucas att han just nu är Sveriges bästa herrcyklist när han distanserade Richard som fick nöja sig med silvret. Trea i loppet blev Emil Lindgren, även han Ryska Posten Racing Team.

Annons

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Lisa Nordén och Lucas Eriksson linje-mästare i Båstad

Close