Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Nyheter

Litet Malmöföretag prisat för kombinerad cykelsits/barnvagn

Malmöföretaget PåHoj har precis tagit hem guld i prestigefyllda iF DESIGN AWARD med den kombinerade cykelsitsen och barnvagnen som ska göra livet enklare för småbarnsföräldrar över hela världen. Den prisade innovationen satsat nu på att möta den cykelboom som pågår runt om i världen och uppfinningen lanseras i fem europeiska länder.

– Cykeltrenden är större än någonsin och vi har fått ett starkt gensvar för produkten redan innan den fanns till försäljning. Den här utmärkelsen är ytterligare en bekräftelse på att Påhoj är en produkt i tiden, säger Sara Sterner som är nytillträdd VD för PåHoj.

PåHoj är grundat av industridesignern Lycke von Schantz, fortfarande i allra högsta grad operativ i bolaget. Företaget utvecklar produkter som används till, på och omkring cykeln. 

Allt började 2008 under en magisteruppsats vid studierna i Industridesign vid Lunds universitet. Lycke ville kombinera cykling med att promenera. Den smarta cykelsitsen, som via ett enkelt klicksystem sätts på och tas av från cykeln och kan göras om till en barnvagn kom till. Idag är PåHoj ett kvinnligt skånskt hårdvarubolag som vill erövra världen med smarta produkter för cyklister. 

PåHojs kombinerade cykelsits och barnvagn säljs inledningsvis i Sverige, Tyskland, Danmark, Österrike och Finland. Därefter väntar lansering även i Frankrike och Benelux-länderna. I stora delar av världen pågår en cykelboom som har fått ytterligare kraft under pandemin. Något som förväntas påverka efterfrågan på PåHojs produkter.

Uppvuxen i Lund där cykeltraditionen är stark och efter att ha spenderat många år i Amsterdam där det naturliga transportsättet är att cykla är visionen klar för Lycke:

Annons

– Jag har alltid cyklat och när jag fick barn såg jag inte någon anledning att sluta med den vanan. Min mission med PåHoj är bokstavligen att göra urban cykling till ”a walk in the park”. Det ska vara enkelt att cykla och lika enkelt när man vill ta en promenad eller gå in och handla med sitt barn. Eller bara det faktum att en förälder kan lämna på förskolan med cykel, och den andra hämta till fots…  Vi vill göra det lätt att välja ett miljövänligt och hälsosamt sätt att ta sig runt, och samtidigt föra över goda cykelvanor till barnen, säger Lycke von Schantz. 

Lycke med PåHoj.

Här en summering av juryns motivering till PåHojs guld i kategorin Produkt i 2021 iF DESIGN AWARD:

”Denna cykelstol och barnvagn är ett verktyg för miljömässig- och social förändring samt en mycket innovativ produkt i sig. PåHoj främjar en hälsosammare och mer flexibel livsstil, vilket gör det lättare för föräldrar att cykla och gå med sina barn. Denna två-i-ett-produkt lyser upp med hur material har använts, de väl utförda beslagen och enkelheten att installera och använda. De smarta funktionerna rundas av med ett antal perfekt designade tillbehör. ”

Läs mer på www.pahoj.com

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
50 år sedan Gösta ”Fåglum” skrev svensk idrottshistoria

Close