Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Nyheter

Lidingöloppet MTB flyttar till TCS Lidingöloppshelgen i höst

 

Foto: Peter Holgersson AB

Det har nog inte undgått någon att cykellopp inte går att genomföra för närvarande, och nu kommer besked om vad som kommer hända med den traditionsenliga säsongsstarten för många av landets långloppscyklister – Lidingöloppet MTB. Loppet skulle ursprungligen ha genomförts under valborgshelgen. Nu kommer det samt även Vårmilen istället att köras under delvis nya former under TCS Lidingöloppshelgen, som äger rum den sista helgen i september.

– Våra deltagares hälsa och säkerhet kommer alltid i första hand och mot bakgrund av situationen i landet känns det självklart att flytta vårens planerade lopp till i höst. Samtidigt är det kanske viktigare än någonsin att träna och att träna utomhus, säger TCS Lidingöloppets generalsekreterare Cecilia Gyldén.

Förändringarna innebär att Stockholms största cykellopp, Lidingöloppet MTB, flyttas in i den stora TCS Lidingöloppshelgen medan de som anmält sig till Vårmilen erbjuds plats i TCS Lidingöloppets millopp, Rosa Bandet-loppet, som äger rum under helgens sista dag.

Prioriterat att träna ute
– Trots omständigheterna finns det nu goda möjligheter att vara ute i naturen och träna både löpning och cykling. För de som inte löptränat tidigare är förutsättningarna utmärkta att uppleva vår vackra natur och samtidigt må bättre. Att träna ute i naturen har kanske aldrig varit viktigare, säger TCS Lidingöloppets generalsekreterare Cecilia Gyldén.

Annons

Lidingöloppet MTB genomförs direkt efter själva löploppet, lördagen den 27 september. Deltagarna får då cykla i princip samma bana som det klassiska tremilsloppet äger rum på. Loppet blir därmed kortare än tidigare lopp och kommer dessutom genomföras i mörker.

Kort, mörk och häftig
– Vi tror och hoppas att möjligheten att få cykla den klassiska tremilsbanan under själva TCS Lidingöloppshelgen i mörkret på kvällen blir en extra häftig upplevelse för våra deltagare, säger TCS Lidingöloppets generalsekreterare Cecilia Gyldén.

Mer information kring hur Lidingöloppets olika lopp påverkas av coronaepidemin finns att läsa på https://www.lidingoloppet.se/sv/covid-19-info/coronaviruset-covid-19/#.XnuW-nJwFcU

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Intervju: Förbundskaptenen Lucas Persson

Close