Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
LandsvägTävlingsnytt landsväg

Kortbane-SM i Helsingborg 7 juli

På lördag den 7 juli avgörs kortbane-SM i Helsingborg. Här ska de regerande kortdistansmästarna, Ida Erngren och Hannes Bergström Frisk försvara sina titlar i direktsändning. Isabelle Söderberg från Svenska Cykelförbundet sitter med som gästexpert tillsammans med Ola Bränholm i SVT:s sändningar på lördag, kl. 10:10 (damer) och kl. 12:20 (herrar). Cykel är en av 50 deltagande idrotter som kör sina mästerskap på SM-veckan i Helsingborg.

Svenska mästerskapen landsväg kortdistans körs i två klasser, dam- och herr. Juniorer och U23:or är då med och slåss om medaljerna tillsammans med elitcyklisterna. Hittills är 26 damer och 73 herrar anmälda, men fram till torsdag denna vecka är det möjligt att efteranmäla sig.

Några cyklister att hålla koll på är damjuniorerna Julia Borgström från Höllviken CK, dubbel svensk juniormästarinna (tempo/linje) 2018 och Wilma Olaussson, Giro Cycle Club. De båda får en bra tävling att värma upp med inför junior-EM i Brno där de kommer att köra både tempo och linjelopp veckan efter SM. Ida Erngren, Upsala CK, som vann kortbane-SM 2017 har kört bra även denna säsong och bland annat vunnit ett internationellt etapplopp på hemmaplan, Tour of Upsala i mitten av maj.

På herrsidan kommer den nykorade svenska linjemästaren, Lucas Eriksson (U23) till start. Han är en stark segerkandidat i storform. Förra årets kortbane-mästare, Hannes Bergström Frisk som kom trea på tempo-SM och som just har skrivit på ett proffskontrakt för Memil CCN Pro-Cycling är nog angelägen om att behålla kortbane-titeln. De bådas hemmaklubbar, Motala AIF CK och Ryska Posten SK, med flera starka åkare och duktiga GP-cyklister, kommer att spela ett stort taktiskt spel och sätta prägel på loppet.

Annons

När?

Lördag 7 juli 2018
Damelit start kl.10:10
Herrelit start kl.12:20
Loppen varar i cirka en timme (50 minuter + 3 varv x 1,95 km)

Var?

Start och mål i Gröningen, Helsingborg.
Så här går citybanan

Håll koll på SM-veckan

Tags : kortbane-sm

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Nya aerohojar från Specialized och Cannondale

Close