Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
MTBÖvrigt

Kanonfin cykel- och löparjacka från Craft

Craft Run Weather JacketKlädtillverkaren Craft har under lång tid tillverkat många bra funktionsplagg till folk som gillar att röra på sig. Det som kännetecknar deras jackor överlag är att de andas bra och har ett hyfsat bra skydd mot vatten och vind. Men är du ute i riktigt busväder kommer de förr eller senare att blöta igenom. Men deras nya jacka som heter Craft Run Weather Jacket som är utvecklad i samarbete med löparen Mostafa Mohammed har gått ett steg längre och skapat en ny helt vatten- och vindtät jacka som inte prasslar och inte är för tät så att du blir blöt innifrån, något som tyvärr många vattentäta cykeljackor som vi testat har problem med.

Även om namnet antyder att den är avsedd för löpare fungerar den lika bra för cyklisten. Materialet är tunt och lätt och jackan har en utmärkt passform och är inte fladdrig, även om den inte sitter slickad som en tempodräkt. Den går ner relativt långt på rumpan och resåren, som du kan spänna åt med en dragsko, har en silikonkant så att den inte glider upp så lätt. Vi hade aldrig några problem med att jackan gled upp med en glipa som följd under vår testperiod.

Vi har testat jackan under minst sagt varierande vårväder i allt från 13 plusgrader och sol till nollgradigt med bitande vind och snöblandat regn, både cyklande och löpande. Oavsett väderlek var överkroppen hela tiden torr och jackan andades på ett utmärkt sätt samtidigt som den höll vätan utanför. Inte ens under 1,5 timme i snöslask blötte det igenom något alls. Tilläggas ska också att vår testjacka var helt ny och aldrig tvättat, vilket naturligtvis påverkar att impregneringen var i toppskick. Efter några tvättar tappar den alltid lite effekt, men tvättar du den enligt anvisningarna och återimpregnerar den med jämna mellanrum så bör du kunna hålla dig torr under flera år.

Jackan är också utrustad med en luva som skyddar från att få ner regn i nacken. Vill du inte använda luvan går den enkelt att rulla ihop och fästa som en kraftig krage runt nacken. Luvan har också bra passform och passar utmärkt över en mössa eller under hjälmen. Vi var lite skeptiska till en början till luvan, men efter att ha testat den ett par gånger tycker vi att det är en riktigt bra funktion. Dock blir kragen något klumpig när luvan ligger ihoprullad.

Annons

Den enda nackdelen med jackan är att den i princip helt saknar fickor. Det enda som Craft själva kallar för en ficka är ett litet fack på insidan av jackan som rymmer ungefär ett halvt kreditkort. Det går trycka ner bilnycken eller en ihoprullad hundralapp till lite nödproviant, men mer får det inte plats. En ficka att stoppa ner en energigel eller ett par torra handskar i hade inte skadat.

Jackan kommer att finnas med i Crafts höstkollektion som börjar säljas i mars och kommer kosta runt 2 000 kronor. Inte billigt, men kan du leva med att den saknar fickor tycker vi ändå att den är värd det priset.

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
Är du redo för The Spring Classics?

Close