Kan svenskarna utmana norrmännen i Alperna?

MTB 31 Maj 2016

I september arrangeras det redan legendariska etapploppet Swiss Epic för tredje gången – hur många svenskar deltar i år?

sportograf-54804596

I september arrangeras etapploppet Swiss Epic igen. Tävlingen erbjuder helt fantastiskt flowiga stigar mellan Zermatt och Verbier i frodigt alplandskap. Norrmännen har redan upptäckt loppet och förra året deltog mer än 20 norska lag, men bara ett från Sverige. Kanske kan det bli bättre uppslutning från Sverige i år?

Flera nyheter

Nytt för i år är att loppet går åt andra hållet så att starten blir i Zermatt och mål i Verbier. Totalt ska nästan 400 km och 12 500 höjdmeter forceras fördelat på 6 etapper. Alla stigar är nya och från och med i år erbjuds också en 2-dagarstävling bestående av de två sista etapperna. Precis som föregående år erbjuds två tävlingsformat: en vanlig version där man cyklar hela sträckan, och en flow-version. Flow-klassen har fokus på utförskörningarna och man tar lift uppför de värsta backarna.

Flera svenskar till start i år?

Sven Kilander, som är boende i Norge sedan 12 år har deltagit i tävlingen både 2014 och 2015 och han har en förklaring på varför så många norrmän har valt att delta på loppet. “Tidigare var MTB synonymt med rena grustävlingar och ett väldigt stor fokus på tävlingstid och resultat. De senaste åren har fokus ändrats och många vill ha en bredare upplevelse med häftiga stigar, vacker natur och en social upplevelse. Swiss Epic erbjuder helt fantastiska flytstigar i frodig och spektakulär alplandskap. Eftersom man cyklar från plats till plats får man se olika delar av alperna och man möter likasinnade människor från hela världen. Motionärer startar samtidigt som världseliten och loppet är extremt välorganiserat. Det erbjuds olika övernattningsalternativ; allt från camping till lyxhotell”, säger Sven.

Om ni letar efter en paketresa fylld med adrenalin, svett, leenden och likasinnade MTB-vänner från hela världen är det bara att teama upp med en kompis och anmäla sig till Swiss Epic i september.

Bro

 

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.