Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Tävlingsnytt landsväg

Jonas Ahlstrand nära att dödas två gånger på en vecka

Foto: Valentin Baat
Foto: Valentin Baat

En av våra största landsvägsstjärnor på herrsidan, Jonas Ahlstrand, har haft en turbulent vecka. Det började i tisdags morse när Jonas planerade att flyga ner till Belgien för att förbereda sig inför klassikerloppet Gent-Wevelgem som gick i söndags.

Planen var att flyga på tisdagsmorgonen, och biljetten var bokad, men som väl var för Jonas valde han istället att ta bilen ner till Belgien på måndagen. Hade han istället valt flyget hade han varit på plats på flygplatsen Zaventem när terroristerna slog till mot flygplatsen och tunnelbanan och dödade över 30 personer och skadade flera hundra.

Under söndagen avgjordes loppet Gent-Wevelgem och som enda svensk i startfältet låg Jonas med i klungan efter ungefär halva loppet. Men då plötsligt händer något i klungan och några cyklister faller. Tätt bakom dem ligger en motorcykel som inte hinner stanna utan kör rakt in i cyklisterna som ligger på marken. Jonas blir påkörd i ryggen av motorcykeln men klarar sig bra och kan efter ett par timmars omplåstring på sjukhuset skrivas ut igen, och mår idag efter omständigheterna bra.

Läs mer: Två cyklister nära att dödas på Ränneslätt

Sämre gick det för den 25-årige belgiske cyklisten Antoine Demoitie som föll i samma klunga och blev påkörd av samma motorcykel. Demoities skador var dock så allvarliga att han senare avled på sjukhuset.

Annons

För Jonas del var planen att köra ett tredagarslopp som startar idag tisdag och nya klassikerlopp till helgen, med Paris – Roubaix den 10 april som det största målet den närmaste tiden. Men just nu verkar det lite osäkert vad Jonas faktiskt kommer att köra.

Det råder stor sorg i Belgiens cykelkretsar just nu, med först terrordåden i förra veckan, Demoities dödsfall på hemmaloppet Gent-Wevelgem och under måndagskvällen möttes de belgiska cykelfansen av ännu ett tragiskt besked om att den 22-åriga proffscyklisten och belgaren Daan Myngheer avlidit efter den hjärtinfarkt som han ådrog sig under den första etappen av Criterium International på måndagseftermiddagen.

En längre intervju med Jonas Ahlstrand, kan du läsa om i nästa nummer av Svenska Cycling Plus som kommer i butik den 14 april.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Poppis med Tri4fun camp

Close