Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
MTB

Jenny Rissveds vann i första försöket

Jenny RissvedsRedan i sitt första XC World Cuplopp visade Jenny Rissveds att den unika möjlighet som hon fått genom sitt nya team Scott-Odlo MTB Racing Team är helt rätt väg att gå.

Jenny har tidigare tagit tre världscupssegrar och en EM-titel i de kortare Sprint (Elinimering)loppen, och i helgen gjorde den talangfulla 19-åringen debut på XC-distansen på årets första World Cup tävling i Pietermaritzburg, Sydafrika. Hon visade direkt vilken världsstjärna hon är genom att ta täten direkt och sedan aldrig ge övriga fältet en chans och därmed ta hem sin första seger i U23 XC World Cup. Marginalen till tvåan skrevs till slut till 36 sekunder.

Jenny gjorde ett utmärkt lopp där hon visade upp en imponerande smidighet på hoppen och genom stenkistorna. Dessutom såg hon väldigt stark ut i klättringarna.

”Jag kunde inte önska mig en bättre start på säsongen. Teamet har gett mig stort förtroende och jag ville verkligen ge tillbaka till dem. Jag är riktigt stolt över min första XC World Cup seger och kan se fram emot nästa deltävling i Cairns, Australien med ett gott självförtroende”, avslutar den svenska mästarinnan.

En minst sagt imponerande start alltså, med tanke på att Jenny fortfarande har tre år kvar att tävla i U23-klassen.

Annons

Övriga svenska placeringar:

Damer Elite
5. Alexandra Engen +1.55

Herrar Elite
17. Emil Lindgren +4.26
40. Matthias Wengelin +10.12

 

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
Calle Friberg tog åttonde plats på årets första Marathon World Series

Close