Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus

Jennie Stenerhag och Gustav Larsson kör XCM VM i Singen

Det är två meriterade åkare som gör sig redo för XCM VM i Singen, Tyskland 22-27 juni.
På herrsidan har vi Gustav Larsson som verkligen visat att han har farten uppe med en fjärdeplats från en världscup i början av säsongen. Ett nyckelbensbrott under våren har dock gjort att säsongsupplägget fått justeras, men konkurrenterna skulle göra fel i att underskatta honom.

I damklassen blir det Jennie Stenerhag som får representera de gulblå färgerna. Hon har sett riktigt stark ut i år och briljerade bland annat på den prestigefyllda tävlingen Cape Epic där hon tillsammans med lagkamraten Ester Suss vann guld.

– Det ryktas om att banan är snabb och att det kan bli hög fart hela tävlingen. Jag tror att våra fanbärare har goda chanser till framskjutna placeringar och det skulle till och med kunna bli resultat av ädel valör, säger Annie Söderberg, förbundskapten mountainbike.

Lagledare under VM blir maraton specialisten Fredrik Edin som med sin rutin och erfarenhet kommer kunna stötta åkarna på bästa sätt.

Truppen:

Annons

Herrelit:
Gustav Larsson

Damelit:
Jennie Stenerhag

Lagledare:
Fredrik Edin

Vad är XCM:

XCM är internationella cykelförbundets definition på långlopp. Tävlingen körs med masstart där banan är mellan 60 och 120 km lång. Grenen är tekniskt enklare än XCO men med större inslag av taktik.

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
Är drivlinan sliten?

Close