Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Nyheter

Jan Bakelants karriär var hotad, nu pekar allt mot en snabb comeback

Jan Bakelants karriär var i fara efter den otäcka krascken i Il lombardia för ett par veckor sedan. Rehabiliteringen har varit framgångsrik och Bakelants hoppas på att vara tillbaka på cykeln om ett par veckor. “Det skulle vara synd om jag inte kunde cykla igen”, säger Bakelants till Cyclingnews.

Tour_de_France_2014,_bakelants_(14683083819)
Photo: Filip Bossuyt

För en månad sedan gick Bakelants igenom en operation för de fyra kotorna och sju revbenen som bröts i kraschen. Belgaren befarade att detta kunde sätta punkt för karriären men återhämtningen har varit framgångsrik. Han hoppas på att kunna cykla igen under de kommande veckorna och vara tävlingsklar under nästa år.

“Det skulle vara synd om jag inte kunde cykla igen, men min flickvän, min dotter och min familj är mycket viktigare”, säger Bakelants.

Annons

Nästa viktiga steg är att invänta de senaste testresultaten som visar om benen i ryggen fullt ut har gått ihop sig igen.

“Om det går enligt planerna kan jag cykla utomhus igen från första januari”, säger Bakelants till Cyclingnews.

Tags : Jan Bakelants

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Tema: Nya cyklar 2018 – 3t strada

Close