Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
Nyheter

Jan Bakelants kan tvingas avsluta karriären efter otäcka kraschen

Den belgiske proffscyklisten Jan Bakelants kan tvingas avsluta sin karriär efter den otäcka kraschen i Il Lombardia för två veckor sedan. ”Jag föll sex eller sju meter och landade med ryggen på en sten”, berättar han för Cyclingnews.com. Belgaren har fått återvända hem efter att ha opererats och han uttrycker sin glädje över att inte ha skadat sig ännu allvarligare. Frågan är hur detta påverkar hans fortsatta karriär. ”Läkarna är hoppfulla, men de kan inte ge någon hundraprocentig garanti”, säger han. 

Tour_de_France_2017,_bakelants_(35326163834)Läget är osäkert för den 31 år gamla belgaren. Photo: Filip Bossuyt

Efter kraschen blev Jan Bakelants diagnosticerad med sju revbensfrakturer, två frakturer i rygg/bröstkorg och två frakturer i ländryggen. Han fick tillbringa flera dagar på sjukhus, men har alltså fått återvända hem, rapporterar Cyclingnews.com

Landsmannen Laurens De Plus föll också under tävlingen, strax innan Bakelants, och den senare försöker rekonstruera händelsen i minnet.

”Jag vet inte exakt vad som hände. Jag kom till krönet där De Plus hade fallit och jag antog att någon hade stannat där. Jag var inte så långt bakom honom, jag var precis bakom favoritgruppen. Jag kunde se dem men allt jag kommer ihåg nu är att jag flög av vägen och föll”, uppger han till Cyclingnews.com.

Annons

”Jag föll sex eller sju meter och landade med ryggen på en sten. Jag förstod direkt att det var allvarligt. Jag kände att jag inte kunde stå upprätt men jag kunde röra på benen och det fick mig att må bättre”, tillägger han.

Läkarnas besked om huruvida operation har varit lyckad eller inte får han om en månad.

Jan Bakelants största framgångar hittills i karriären är vinsten i Tour de I’avenir 2008 och segern i etapp två under Tour de France 2013.

 

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
TEST: THULE EASYFOLD XT 3

Close