Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Tävlingsnytt landsväg

Isac Lundgren kompletterar Bliz-Merida när de bli proffslag

Isac Lundgren slutade 2:a i SWE-CUP Landsväg 2015 och visade verkligen framfötterna under framför allt den sista halvan av säsongen. Nästa år satsar han på en ännu högre nivå i nya Pro-Continental-laget Bliz-Merida Pro Cycling.
Isac Lundgren slutade 2:a i SWE-CUP Landsväg 2015 och visade verkligen framfötterna under framför allt den sista halvan av säsongen. Nästa år satsar han på en ännu högre nivå i nya Pro-Continental-laget Bliz-Merida Pro Cycling.

Team Bliz-Merida gjorde en fantastisk säsong 2015 och laget som inför 2016 går in på sitt elfte verksamhetsår firar det med att lyfta sig till professionell status och kommer nästa år att ha Continental status. ”Uppgraderingen är ett naturligt steg mot våra långsiktiga mål”, säger team manager Dennis Nystrand.

“Rent tävlingsmässigt så betyder det att vi kan köra tävlingar med lite högre status än vad som varit fallet tidigare. Förhoppningen är även att vårt arbete skall få mer uppmärksamhet både av media och cykelfans nu när vi är ett professionellt team”, förklarar Nystrand.

Några av cyklisterna från 2015:s trupp har gått vidare till större lag, men större delen av laget är intakt, och idag torsdag presenterar man ett mycket intressant nytillskott i gänget.

23-åriga Växjöbon Isac Lundgren, senast i Team Argon 18 Scandinavia, har skrivit på för laget och kommer att bli en mycket fin förstärkning i den nu 11 man stora truppen.

Isac Lundgren var tvåa totalt i den svenska landsvägscupen 2015 och var med i den trupp som representerade Sverige på Velothon Stockholm.

Annons

“Jag är glad över att finas med i truppen hos Bliz-Merida. Jag hade en bra säsong 2015 i det lag jag kört mina två senaste säsonger för. Att laget tar klivet upp till continentalnivå gör att jag känner att det är helt rätt steg att ta i min karriär. Jag är säker på att laget kommer att ha en framgångsrik säsong 2016 som vi alla kommer att känna stolthet över”, kommenterar Isac.

“Isac är en stor cyklist med kapacitet att hålla hög fart och lägga stor kraft i pedalerna när så behövs. Han är inte specialiserad för någon speciell typ av cykling ännu, han kan både klättra bra och spurta. Jag och mina kollegor hoppas och tror att Isac kommer att vara en av lagets mest betydelsefulla åkare kommande säsong”, avslutar team manager Dennis Nystrand.

Laget planerar att vara representerat på ett 50-tal tävlingsdagar på UCI-touren under det kommande året. Bland annat blir det Marocko Runt samt flera endagarslopp i Danmark, Norge och Sverige. Dessutom kommer stor vikt att läggas på den svenska landsvägscupen samt U6 CycleTour. I januari kommer laget att flytta sin bas från Skara till Algarve i Portugal för att kunna försäsongsträna på bästa sätt. Tävlandet inleds också i med ett par deltävlingar i portugisiska cupen i slutet av februari och början av mars.

Vi på Cycling Plus önskar både laget och speciellt Isac som har Växjö som hemort (där vi också har redaktionen) ett stort lycka till!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Äntligen en distributör av Michelin i Sverige

Close