Intervju med Stevenson inför SM

Landsväg 18 Jun 2013

Imorgon drar SM på landsväg igång i skånska Åstorp, vi har kollat pulsen på titelförsvarande Christofer Stevenson.

Efter en ganska svag inledning på säsongen i år har du börjat få lite fart på benen och i helgen stod du på  pallen för andra gången i år i den danska cupen, är formen på gång nu?
Inledningen av säsongen var lite jobbig, med problem med luftrören. När jag väl fick ordningen på dem, så började jag kunna cykla lite snabbare med och efter det har det gått bättre och bättre.

På söndag är det dags för dig att försvara din mästerskapstitel från Södertälje förra året, vad tror om dina chanser?
Rent cykelmässigt bör chanserna vara goda, men sedan får man ju lägga på charmen med cykellopp med, taktiken. Detta gör det lite svårare, då det är synd att säga att det inte finns något “proffståg” längre och det kan bli lite chansartat. Att ha visat uppåtgående form på slutet har väl heller inte ökat på mina chanser, men det öppnar upp mer för de andra i teamet, sedan tror jag att banan ska vara tillräckligt utslagsgivande med.

SM går i Åstorp, har du rekat banan något?
Jag har kört några varv och med “rätt” vind kan det bli åka av redan ifrån start, annars kommer nog de dryga 200 km kännas i benen på de flesta.

Passar den dig tror du?
Den nöter sönder cyklisterna. Det enda som jag är lite skeptisk till är cykelbanan, men får hoppas på att det inte sker några incidenter där.

Kommer du köra tempot?
Yes!

Efter SM, hur ser resten av säsongen ut?
Efter SM ska jag försöka ta ett fåtal lugna dagar innan det är dags att bygga upp inför Danmark runt.

Hur har din tid med mästarskapströjan varit för dig?
Det har varit en ära att få köra i den och visst får man mer uppmärksamhet, mest på gott. Men det gör också att man får det svårare att komma loss och dyl. under tävlingar.

Vi önskar Christofer och övriga deltagare lycka till under tävlingarna. Du vet väl att Christofer bloggar här på Cycling Plus, så där kan du hela tiden läsa om hans träning och tävling.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.