Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Intervjuer

Intervju med Oscar Ekstam

Oscar EkstamHäromveckan blev det officiellt att du är en av de 21 lyckligt utvalda ambassadörerna för Energysports, hur lyckades du med det?

– Jadu, vet inte riktigt själv hur jag lyckades charma danskarna. Antingen är det för att jag nu flyttat närmare dem (från Falun till Mönsterås, Småland) eller så föll de helt enkelt på att jag lever, äter och andas cykel 24/7. Allt mitt testande och cyklande som ambassadör kommer ju såklart ut på min blogg.

Dom har ju flertalet starka varumärken som får det vattnas i munnen på cykelnördar, vad ser du själv fram emot att testa?

Klart är att jag kommer att köra på en högintressant fulldämpad BMC 29a. Något jag ser fram mot enormt. Under min elitkarriär fick jag aldrig möjligheten att åka 29a då sponsorerna inte hade 29a. Men sedan jag blev “en vanlig cyklist” så Har jag hunnit med att testa både fulldämpad 29a och stel 29a fast då från ett helt annat märke som har specialiserat sig på 29or. Så det ska bli intressant att testa ett annat märkes 29a. Speciellt BMC som jag upplever som ett företag i framkanten av branschen med robot-tillverkade ramar. Swiss made som de säger. Andas ju onekligen kvalitet i det uttrycket.

Annons

Det var ju ett tag sedan du la din elitkarriär på hyllan, betyder det här att du kommer synas lite mer på tävlingar i år?

-Både ja och nej. Ja till att jag kommer att synas mer vid tävlingarna men det är faktiskt inte som tävlande cyklist. Utan det är pga det faktum att jag får fler och fler bokningar som speaker/kommentator vid cykeltävlingar runt vårt härliga land. Jag har kört CX-cupen framgångsrikt som speaker i snart 6år och detta har lett till att fler vill att jag kommer med min energi och kunskap till deras tävlingar. MTB-SM i Göteborg 2012 var ett av de arrangemangen i fjol och detta år så har i skrivande stund följande långlopp i långloppscupen Mitsubishi Challange valt att anlita mig: Billingeracet, Långa Lugnet, Lida Loop, Ränneslättsturen och Engelbrektsturen. Även Hjo VK har kontaktat mig för att vara speaker på deras XCE-tävling i Svenska XC-cupen.

Med på dessa arrangemang så tar jag givetvis med mig BMCn och testar banorna med för att bilda mig den ack så viktiga uppfattningen om hur underlaget och banan är just denna dag.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.