Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Nyheter

Internationell status till två av Jönköpings MTB-tävlingar 2020

Två av 2019-års mest uppskattade tävlingar i Sverigecupen i mountainbike, Huskvarna MTB-tour och Hallbyrundan, har inför 2020 fått internationell status från UCI (internationella cykelförbundet) vilket kommer ge världsrankingpoäng till deltagarna. 

Martin Setterberg under Hallbyrundan 2019. Foto: Eskil Laago

I september 2020 blir det två helger med tuffa MTB-tävlingar vid Hallbystugan och på Huskvarnaberget.

“Vi räknar med ett tillskott av cyklister som reser hit från andra länder men givetvis ser vi också en bra möjlighet för våra svenska MTB-cyklister att samla viktiga poäng på världsrankingen”, säger en av initiativtagarna till IKHP´s tredagarstävling, Huskvarna MTB-tour, Anders Ljungberg, tidigare förbundskapten för MTB-landslaget.

Både Hallby SOK och IKHP är vana tävlingsarrangörer och genom åren har svenska, nordiska och europeiska mästerskap gått av stapeln vid Hallbystugan och på Huskvarnaberget. Klubbarna siktar på att skapa riktigt bra förutsättningar för att cyklingen ska växa samt sätta Jönköping än mer på den nationella och internationella cykelkartan.

“Vi har fantastiska möjligheter för MTB och cykling i toppklass i och runt om Jönköping och Huskvarna. Det är såklart något vi vill dela med de som kommer hit samtidigt som våra ungdomar får chans till riktigt bra tävlingar på hemmaplan”, säger Åke Wallin, tävlingsledare för Hallbyrundan.

 

Huskvarna MTB-tour 2020 – Kategori 1-tävling (C1) 

Datum: 2020-09-04 (fredag till söndag)

Annons

Tävlingsformatet består av tre delmoment; XCT (bergstempo uppför Strutsbacken, XCO (varvbana Olympisk gren) och XCC (kriterium – kort intensivt varvlopp).

Klasser: Elit, Junior, Master, Ungdom samt nybörjare.

Hallbyrundan 2020 – Kategori 2-tävling (C2)

Datum: 2020-09-19 (lördag och söndag)

Tävlingarna innehåller ett XCC (kriterium) under lördagen och ett XCO-event under söndagen.

Klasser: Elit, Junior, Master, Ungdom samt nybörjare.

Båda tävlingarna har också status som deltävling i SWE-cup. 2019 startade mellan 300-400 tävlanden i olika klasser varje tävlingsdag.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
UPPVÄRMNING INFÖR LÅNGLOPP OCH XCO – LESS IS MORE, INOM VISSA GRÄNSER

Close