Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Tävlingsnytt landsväg

Ingen Emilia Fahlin i Vårgårdas WorldTour-tävling

Emilia Fahlin kommer inte till start i Vårgårdas World Tour på söndag.
Fjolårets VM-fyra är ännu inte helt återställd efter den svåra kraschen under ett träningspass i slutet av maj på en bergsväg utanför spanska Girona.

Rehabiliteringen efter olyckan, som bland annat orsakade en kraftig hjärnskakning, tar tid och det är oklart när Örebrocyklisten kan vara tillbaka igen.
Förbundskapten Lucas Persson har ändå inte helt gett upp hoppet om att Emilia ska kunna ställa upp i VM i Yorkshire senare i höst. Damernas linjelopp körs den 28 september.
– Hon får behandling och ser lite av ljuset i tunneln, säger Lucas Persson till vargardacycling.se
– Jag hoppas att hon ska kunna vara med i VM men för att det ska vara möjligt måste hon först och främst känna sig helt bra och dessutom hinna träna ordentligt i tre-fyra veckor. Så tiden börjar bli knapp.

Annons
För tre år sedan spurtade Emilia Fahlin hem segern i Vårgårda. Nu tvingas fjolårets VM-fyra lämna återbud till World Tour-loppet i sviterna av den svåra kraschen i våras. Foto: Christer Hedberg

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.