Inför Sweden Bike Expo: Ride of Hope vill ha DIN hjälp att cykla 250 mil!

Artiklar 16 Mar 2017
På Spin of Hope kan alla bidra till insamlingen till Barncancerfonden. Foto: Anders G Warne
På Spin of Hope kan alla bidra till insamlingen till Barncancerfonden. Foto: Anders G Warne

I Ride of Hopes monter på Sweden Bike Expo kommer det minst sagt att vara full rulle under helgen 24-26 mars. Sanna Friborg, som är projektledare för Ride of Hope mellan Lund och Stockholm senare i år, berättar mer om vad som händer om en dryg vecka!

250 mil, så långt är det om man lägger ihop de två sträckorna Umeå-Stockholm och Lund-Stockholm som tillsammans utgör Ride of Hope, en cykelfest till förmån för Barncancerfonden. Lika långt hoppas de att det kommer cyklas på de åtta spinningcyklar som kommer att finnas tillgängliga i montern.

“Alla som vill cykla är välkomna! Man behöver inga cykelskor, det finns både SPD-fästen och vanliga pedaler. Utmana gärna dina kompisar i vem som kan trycka högsta watt!”, uppmanar Sanna.

Utöver spinningcyklarna kommer det att byggas upp ett depåstopp för fikasugna cyklister i montern. Där kan man hänga, känna gemenskapen och prata om nya Ride of Hope, som ändrat lite i sitt upplägg inför året.

“Vi vill att alla människor som vill stödja Barncancerfonden ska kunna vara med i Ride of Hope. Det ska inte krävas att du är erfaren och har en racer. Vi satsar på att ha kvar våra tidigare distanser Lund-Stockholm samt Umeå-Stockholm, men kompletterar med 5-6 kortetapper och Citycykling i fyra städer. Allt du behöver är att ha ett gott hjärta och en cykel! På citycyklingen välkomnar vi även familjer med barn”, förklarar Sanna.

Spinn loss på Spin of Hope

 

Samtidigt som Sweden Bike Expo arrangeras även Spin of Hope runt om i landet.

“Spin of Hope 2017 ser ut att bli en riktig succé. Vi är i dagsläget, med nio dagar kvar, uppe i 2 200 lag och det ökar för varje timme. Målet är att samla in över 5 miljoner kronor och det tror jag att vi gör. Det finns ett enormt engagemang för Barncancerfonden i Sverige och det är jättekul att se att så många vill vara med att spinna för detta viktiga ändamål. Kom och cykla du med denna dag i vår monter, en drop-in cykel en timme på Spin of Hope kostar minst 125 kr. Alla tramptag räknas!”, avslutar Sanna.

Mer information om Ride of Hope hittar du här, och här kan du läsa om hur du kan hjälpa till i Spin of Hope!

Läs mer: Inför Sweden Bike Expo – Head kommer till Sverige!

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.