Svenska Cycling Plus
Annons
Annons

Inför Sweden Bike Expo med Giant/Liv

trinity
Även Giants främsta nyhet för året är en tempo/triathloncykel. Trinity är tempo med extra allt enligt Patrik Hellberg på Giant.

Giant har de senaste åren satsat hårt på damspecifika racers och för några år sedan tog man steget och startade ett eget märke enbart för tjejcyklar – Liv. Därför kommer montern att visa upp två olika märken, som i grunden egentligen alltså bara är ett.

Vi slog en signal till Patrik Fors på Jaguarverken som ansvarar för Giants försäljning i Sverige.

Vilken är er största nyhet inför den här säsongen?
Det är utan tvekan Trinity, en helt ny tempo- och triathloncykel med extra allt. Det mäktiga styrhuvudet har integrerad vätskeflaska och förvaringslåda för bars, gel mm. Allt för att du ska påverka luftmotståndet så lite som möjligt när du behöver fylla på ny energi. Dessutom är det en helt ny ram och helt ny geometri.

Vår storsäljare TCR Advanced SL har också fått uppdaterats. Högt ansedda Tour Magazine i Tyskland som gör minst sagt grundliga tester gav så sent som för ett par dagar sedan toppbetyg till TCR och placerade den bland de främsta när de jämförde 15 olika tävlingscyklar.

 

Annons
Tough Road är en cykel för dig som både vill kunna cykla till jobbet eller butiken och köra Cykelvasan utan att behöva köpa två cyklar.
Tough Road är en cykel för dig som både vill kunna cykla till jobbet eller butiken och köra Cykelvasan utan att behöva köpa två cyklar.

Spännande, något lika intressant på MTB-sidan också?
Vi lanserar en helt ny MTB-cykel för den som bara vill ha en cykel till flera användningsområden. Tough Road är i grunden en MTB-cykel, men med stel kolfibergaffel. Den kommer passa perfekt för den som behöver en cykel att pendla på, men också vill träna lite på den och kanske köra Cykelvasan på motionsnivå. Det är en 29” cykel med lätt SLR aluminium i ramen som gör den lätt. Dessutom finns där fästen för pakethållare, skärmar och väskor.

Sedan har ju vår populära downhill och endurocyklar fått en uppgradering med kolfiberramen Glory som den starkast lysande stjärnan. Den visar vi självklart upp på Sweden Bike Expo.

Glory
Testa fullgunget på en Glory på Sweden Bike Expo den 18-20 mars.

Hur ser det ut med satsningen med Liv?
Det har kommit ett flertal nya modeller under varumärket Liv de senaste åren, och det kommer synas väl i vår monter. Vi kommer lyfta fram alla nya modeller för våra cyklande tjejer.

Något mer som man inte får missa när man är förbi er monter den 18-20 mars?
Vi har även lanserat en ny el-MTB som fått namnet Dirt-e som vi hoppas ska locka cyklister som gärna kör utför, men som inte kommer ut för att det är för tungt att cykla uppför.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Inför Sweden Bike Expo med Canyon

Close