Inför Ränneslättsturen

MTB 2 Jul 2016

Imorgon är det dags för Mitsubishi MTB Challenges stigrikaste långlopp, Ränneslättsturen. Vi slog en signal till tävlingsledare Mats Nerlund för att kolla läget.

“Vi har i dagsläget en bit över 1000 föranmälda vilket känns riktigt bra. Rekordet ligger på 1150, så med lite tur med vädret kan vi nog nå upp mot de siffrorna”, säger Mats.

“Banan är i toppskick, det är många som har varit ute och jobbat med den. Det är egentligen perfekt att det kommit lite regn, förra året var det så torrt att det dammade väldigt mycket på grusvägarna, men med lite fukt ska det inte vara något problem. Väderförhållandena är så bra de kan bli”, menar han.

I startfältet saknas det ett antal elitcyklister. “Det var långlopps-VM förra helgen och så är det VM i cross country idag och imorgon, så det är en del som är borta. Tyvärr vurpade till exempel Jennie Stenerhag under långlopps-VM och bröt ett par revben, så henne får vi inte se på startlinjen”, berättar Mats.

Vem som tar över favoritskapet efter Jennie är svårt att säga, men hela pallen från förra året (Sandra Backman, Ivanda Eiduka och Therese Lindqvist) kommer till start.

I herrklassen lär det också bli tufft om pallplaceringarna, bland annat kommer fjolårets etta och tvåa, Mikael Salomonsson Flockhart och Daniel Brengdahl, till start tillsammans med starka cyklister som Henrik Sparr och Michael Olsson.

Ränneslättsturen
Ljuvlig tallskog är ett vanligt inslag på Ränneslättsturen. Foto: Daniel Evaldsson

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.