Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
Landsväg

Inför herrarnas linje-SM

Hela 129 cyklister har anmält sig till morgondagens 191 km långa linjelopp och tävlingen ser på förhand ut att vara vidöppen. Det är många starka klubbar som kommer rada upp sig på startlinjen klockan 11:30 på söndag, och följande 10 lag har sex cyklister eller fler: Borlänge CK, CK Hymer, Team Bliz-Merida, CK Valhall, Falu CK, Göteborg Cycling Team, Jönköpings CK, Motala AIF, Team Tre Berg-Bianchi och Argon 18 Scandinavia.

Motala visade under förra helgen att man har ett flertal åkare i storform när Christofer Stevensson vann Solleröloppet, Johan Landström klev högst upp på pallen på Soldvarvi och Ove Nilsson samlade flest poäng på Velodrom GP. Dessutom går ryktet att Erik Wallén vann tisdagens Dalacup. Det ska bli väldigt intressant att se hur dessa killar står sig mot stjärnorna från Tre Berg och Argon 18 som lyste med sin frånvaro under förra helgen.

I Jönköpings CK hittar vi den starka trion Fredrik Ludvigsson, Tobias Ludvigsson och Philip Lindau. Tobias körde ju Girot tidigare i år och för honom kanske den tunga Gesundabacken känns platt jämfört med stigningarna i Alperna och Dolomiterna.

Tre Berg ställer upp med så många åkstarka cyklister att vi inte vet i vilken ände vi ska börja, men vi kan ju bland annat nämna fjolårets tvåa och trea, Alexander Wetterhall och Marcus Fåglum Karlsson. Som om inte det vore nog har de dessutom kryddat laget med två av Sveriges absolut vassaste mountainbikecyklister, Axel Lindh och Matthias Wengelin. De som ska köra Ränneslättsturen blir säkert glada men konkurrenterna på Sollerön får två extra killar att se upp för.

Annons

Den regerande svenska mästaren Michael Olsson kommer till start med sitt Argon 18 som under våren skaffat sig mycket rutin genom att köra flera utländska lopp. Ska han lyckas återupprepa bragden att genom en utbrytning ta hem ett tredje SM-guld? Vår gissning är att klungan inte tänker släppa iväg honom frivilligt i år, men det borde de å andra sidan inte gjort förra året heller.

Från de mindre klubbarna måste vi nämna Gustav Larsson, tempomästaren från i torsdags, som i det här sammanhanget kör för Skoghalls-CK Hammarö. Han är säkert sugen på ännu fler medaljer.

Vi ser fram emot spännande tävlingar idag och på söndag! Förhoppningsvis kommer de gå att följa dem här.

Blir det en spurtuppgörelse uppför sista backen månne? Foto: Maria Kromnow
Blir det en spurtuppgörelse uppför sista backen månne? Foto: Maria Kromnow
Anton Persson
En maskin-teknologi-studerande, före detta orienterare som dagdrömmer om såväl singletracks som småvägar. Trots relativt få år i cykelvärlden har han inga problem att tycka till om vare sig strumplängd, styrlinda eller sadelväskor. Spenderar onyttigt mycket tid på Strava och har fler cyklar i vardagsrummet än vad flickvännen anser är försvarbart. Gillar du fikarundor och cykelkepsar har du hittat rätt!

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
Inför damernas linje-SM

Close