Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Landsväg

Inför Hammarö 3-dagars med CK08:s Martin Ingelgård

Hammarö 3-dagars
Foto: Arrangörens hemsida

I helgen avgörs årets första flerdagarstävling i Sverige, Hammarö 3-dagars i Karlstad. Tävlingen har vuxit genom åren och är idag en av de största tävlingarna i Sverige. Precis som tidigare år är det fyra tävlingar på tre dagar som står på programmet. Tävlingarna inleds ikväll, fredag med en 3 km lång prolog. Imorgon kört ett tempolopp på förmiddagen medan det bjuds på rafflande och teknisk GP-bana under eftermiddagen. GP varvet som är 3,2 km bjuder på hela 11 stycken 90 gradersböjar. Söndagen ägnas åt linje.

Vi tog ett snack med sportchefen för CK 08 Damelitlag – Martin Ingelgård om deras möjligheter och tankar inför helgen.

”Tjejerna är inne i en hård träningsperiod och en del känner sig inte riktigt i toppform, men det är inte heller meningen, formtoppen skall vi ha när det är dags för SM om knappt två månader”, säger Martin.

Annars skickar CK 08 fem tjejer till start i Karlstad. ”Vår tanke är att vi skall tävla oss i form, och tjejerna behöver tävlingsrutin och hårda lopp”, fortsätter Martin. Tyvärr har lagets tvingats skicka lite färre tjejer än det var planerat från början, ”Ja, några tjejer har blivit skadade, och några är lite krassliga, så vi har blivit lite desarmerade”, förklarar Martin.

Annons

Men han har ändå stora förhoppningar på sina tjejer, ”Jag hoppas att Majken Lidén skall kunna prestera bra, hon är från Karlstad och det vore kul för henne om hon kunde få prestera på hemmaplan. Jag tror också att Sara Penton kan överaska. Hon körde sin första tävling någonsin på Östgötaloppet och var då först över mållinjen i laget på en total sjundeplats, men även Marika Wagner skall kunna vara med och fightas där framme”, tror Martin. ”Vi hoppas också att Hanna Brodin skall kunna göra en bra tempoetapp och därmed hjälpa till att lyfta laget”, fortsätter han.

”Det viktiga är att tjejerna lär sig offra sig för varandra och laget, vi är mitt uppe i ett lagbygge och det gäller att ge allt för laget”, avslutar Martin.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.