Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
Nyheter

Inför Giro d’Italia med Tobias Ludvigsson

Tobias-Ludvigsson-FDJ_utvald

Klassikersäsongen är avslutad och imorgon drar årets första Grand Tour igång, med den hundrade upplagan av Giro d’Italia. Vi svenskar kan glädja oss åt att Tobias Ludvigsson står på startlinjen för sitt franska lag FDJ, och vi fick en liten pratstund med Tobias inför loppet:

Hej Tobias! Hur är formen inför loppet?

Hej! Jo, det känns bra! Det ska bli kul att starta här nere på Sardinien i den 100:e upplagan, och det ska bli spännande. Vi kör tre etapper här på ön och det nog kan bli väldigt intensivt med spurtetapper och cyklister som kör för totalen som vill hålla sig långt fram hela tiden. Sedan blir det ju upp på Etna redan den 4:e etappen, så det kommer bli spännande.

Vad har du för målsättning med årets Giro?

Min målsättning är att kunna supporta vår stjärna Thibaut Pinot så bra som möjligt under hela loppet. Men sen också att kunna ta chansen under de två tempoetapperna och göra en bra placering där. Men man får se hur kroppen känns och ta en dag i taget. Det är mycket som kan hända under tre veckor, och det måste man vara beredd på.

Tycker du att årets tempoetapper passar dina styrkor?

Ja tempoetapperna här på Girot brukar passa mig ganska bra, och det kan de nog göra i år också. Det brukar vara lite böljande terräng och lite tekniska utförskörningar som passar mig, så det ser jag fram emot helt klart.

Hur tycker du samarbetet i laget funkar då?

Det känns bra tycker jag. Det går bättre och bättre för varje race vi kör tillsammans.

Annons

Hur funkar det med språket för dig i ett franskt lag under ett sånt här etapplopp?

Det är ju lite svårt med ett nytt språk när man startar från scratch, men det går bättre och bättre. Jag förstår mer och mer och kan prata en del också. Så jag knackar mig fram!

Vad gör du mer än att cykla under loppet?

Ja du, Girot är ju extremt hårt med långa etapper som är väldigt tuffa. Det ska ju vara det hårdaste etapploppet, och det blir mycket tid på cykeln. Men det blir ju ändå transportsträckor under loppet när man kan snacka med kompisar och kanske till och med njuta lite av utsikten nån gång ibland.

Det har varit en del snack om priset till bäste utförsåkare som introducerades, men som sedan togs bort efter en massa kritik. Vad tycker du om det hela?

Det var en rätt absurd idé tycker jag, i synnerhet med tanke på att det kom just nu när det hänt en massa otäcka vurpor, och med Scarponi som omkom. Det kom väl inte så passande om man säger så.

Tack för din tid Tobias! Vi hoppas du får ett riktigt bra Giro!

Det var så lite så! Jag ska gå och ladda med lite italiensk pasta.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons
Read previous post:
Rose Root Miller 1

Close