Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Nyheter

Hemmaseger i Vättern GP

Det blev hemmaseger när Vättern GP avgjordes i Motala på torsdagskvällen. Lucas Eriksson från Motala AIF Cykel ryckte redan på tredje varvet och höll hela vägen.
– Kul att vinna i Motala och extra kul att det var så mycket folk, säger en nöjd segrare efter loppet.

Lukas Eriksson från Motala AIF Cykel vann stadsloppet Vättern GP inför många jublande Motalabor. Foto: Petter Blomberg

Lucas Eriksson från Gånghester utanför Borås kom till Motala AIF Cykel inför den här säsongen, efter ett år i holländska proffslaget SEG Racing Academy. Och den nyblivne Maif-cyklisten visade på hemmaplan att han trivs i sin nya klubb. I stadsloppet Vättern GP gick han loss tidigt och släppte aldrig kontrollen över loppet.

– När jag väl fick luckan så fick jag några sekunder varje varv, säger han. Och då kunde jag köra rätt stabilt och hålla ett jämnt tempo. Då blir det svårt för klungan att köra in.

Nu väntar SM nästa vecka för Lukas Eriksson och segern hemma i Motala var ett viktigt formbesked.

– Ja, det har känts bra hela säsongen, säger han, och målet är att någon i laget vinner. Det spelar ingen roll vem det blir.

Sett till utdelningen i Vättern GP är chanserna goda. Av de fem i toppen kom tre åkare från Motala AIF Cykel. Förutom segraren Lucas Eriksson kom Erik Sandersson trea och Linus Kvist femma. Tvåa i Vättern GP slutade Johan Svensson från CK Bure och fyra blev Jacob Wihk från Ryska Posten.

Annons

Kvällen inleddes annars i ett lugnare tempo med Retrovättern, ett uppvisningslopp som hade premiär förra året. Loppet är öppet för alla med gammal cykel och tidsenlig utrustning. Anförda av Hemvärnets cyklande musikkår gav sig före detta proffscyklister, motionärer och cykelfantaster ut på en bana runt Motala.

Håkan Södergren, på en cykel från 1931 med träfälgar, utsågs till bästa ekipage och vann en resa till Vätternrundans träningsläger på Mallorca 2019.

– Ashäftigt, var hans kommentar till priset. Jag hittade den här cykeln i vintras på en auktionssajt och har renoverat hela cykeln. Jag har nog lagt 100 timmar på den.

– Träfälgarna hittade jag i Gamla stan i Stockholm. Kransarna har jag letat efter i fem månader, dem hittade jag i går i Uppsala.

Foto: Petter Blomberg

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Canyon och BMC presenterar nya cyklar

Close