Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
MTBÖvrigt

Göteborgsgirot centraliserar

Med tre framgångsrika år i ryggen flyttar Göteborgsgirots start och målgång till ny, central, adress; Heden i Göteborg.
“Nu kommer vi ännu närmare staden för att bjuda in allmänheten till den stora cykelfesten”, säger Jozo Matovac, projektledare på Göteborgsgirot.

Med en målsättning om att vara så öppen och välkomnande som möjligt flyttar Göteborgsgirot ut på den öppna ytan på Heden för att öka tillgängligheten.

“För oss är det viktigt att loppet ligger centralt och är tillgängligt för alla. Heden kommer bli en perfekt mötesplats för alla deltagande cyklister, besökare och nyfikna förbipasserande”, berättar Jozo Matovac.

Intresset för cykling är stort. När Göteborgsgirot startade 2013 hade man runt 4000 deltagare. Tre väl genomförda arrangemang senare har deltagarantalet ökat, till 6000 personer.

Annons

“Vi vill såklart att ännu fler ska få upp ögonen för cykling, oavsett om syftet är att ta sig till och från jobbet eller att träna och tävla”, säger Jozo och fortsätter:

“Det finns en tydlig trend och hälsomedvetenhet bland allmänheten idag. Det fina med cykling är att sporten passar de allra flesta och går att anpassa efter varje cyklists egna förutsättningar. När vi nu flyttar till Heden hoppas vi att ännu fler upptäcker glädjen, gemenskapen och alla de andra fördelar som man kan uppleva med något så enkelt som en cykel.”

Götebrogsgirot har på några år vuxit till att bli västkustens stora cykelfest och avgörs nästa gång helgen den 14-15 maj 2016. Lördagen vigs åt landsvägscyklisterna som kan välja mellan nyheten 140 km, eller de kortare varianterna 70 eller 35 km. På söndagen bjuds det på MTB-fest när cyklisterna får känna på de tuffa stigarna ute i Delsjöområdet på en bana som mäter 45 km.

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
Danskt VM-guld och starkt kört av Fåglum-Karlsson

Close